Szereted a csirkemájat? Te hogyan szoktad elkészíteni, hogy biztos befutó legyen?
Egy kis fűszer a közepébe izlés szerint bazsalikom, chili, vagy koriander vagy köménymag, vagy szeletelt baconszalonnába tekered, fogpiszkálóval rárögzíted. nyakonöntöd egy kis kolbászszírral a tepsibe, és kisütöd!
Kiprobálhatod ugyanezt ugy is, hogy aszalt szilvát raksz a közepébe, csak elötte áztasd be a szilvát pár percig vízben, vagy borban, vagy rumban ízlés szerint!
Mi elég sokféleképpen szoktuk enni:
- egy jó kis lecsós alapra dobálva átpirítom, rizzsel esszük
- resztelt májnak is kiváló főtt krumplival
- májgombóc levesbe (egy darabból rengeteg gombóc lesz)
- baconbe tekerve, tepsiben megsütve krumplipürével
- rántva, sült krumplival vagy rizibizivel
- sok zsíron(!) rengeteg hagymát pirítok és ebben sütöm meg a csirkeméjakat. A vége felé mehet bele a só. Ha kész, lehűtöm és ezt esszük vacsorára kenyérrel, újhagymával vagy lilahagymával (kb.fél kiló zsírhoz fél kiló csirkemáj kell, ez egy négyfős családnak mondjuk 3-4 kiadós vacsora). Ha majorannával, borssal, kevés pirospaprikával is ízesíted, botmixerrel pépesítve, kihűlve, remek kenőmájast kapsz.
Azért is szeretem a csirkemájat, mert elronthatatlan, nem keményedik be, nem szárad ki, szaftos, zamatos marad, bárhogy is készíted el. Jó étvágyat hozzá!
Nálunk a tejfölös verzió fogy.Jó sok hagymában,kis paradicsom-paprikában megfőzöm a májat.Teszek bele gombát is.Só-bors -delikát-bazsalikom-kakukkfű a fűszerezése.
Aztán egy nagy tejfölt krémsajttal kikeverek és beleöntöm egyet forrik és kész:) Még a gyerek is megeszi:) Krumplipürével az igazi.
De én is szoktam lecsósan is készíteni..
Baconbe tekerve, hagymával sütve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!