Tarját szeretném szaftosan megcsinálni, milyen receptet ajánlotok?
Zsírt tégy a tepsibe. Rá a tarját,sót,borsot,fokhagymát. Önts alá egy kevés vizet,és lefedve süsd. Amikor megpuhult,akkor fedő nélkül süsd pirosra. Ha van borókabogyód,az külön jó ízt ad neki.
De csinálhatod így is:
A kizsírozott tepsibe teszek a szeleteket. Sózod,borsozod,a tetejére vöröshagymát karikázol. Arra házitejfölt vagy főzőtejszínt teszel. Letakarok és készre sütöd.
Tészta,rizs,vagy bármilyen burgonyaköret jó hozzá.
Tarját csak zsírban süss,olajban ne. A tarjából kisült zsír olajjal keveredve nem jó. Zsírral jó szaftja lesz.(Esetleg pecsenyezsírod is lesz.)
Helló!
A szeletelt,kissé kiütögetett tarját az inaknál vagdosd be,hogy süléskor ne zsugorodjon annyira!
Sózd,fűszerezd fokhagymával,őrölt fekete borssal(,egy kevés friss bazsalikommal,ha van jót tesz neki szerintem).
Serpenyőben hevíts kevés zsiradékot a sütéshez!
A hússzeleteket forgasd paprikás lisztbe és így ereszd a serpenyőbe!Mind két oldalának adj egy kis pírt!Ha kész vagy az elősütéssel,tedd a szeleteket magas peremű sütőtálba!A serpenyődben maradt anyagokra(ha nem égett meg)Engedj egy kis vizet,és forrald be!Sózd ,fűszerezd be még annyira amennyire szerinted megkívánja!
A pecsenyelevet öntsd a tarjára,és lefedve tedd a sütőbe (előmelegítve)sülni,párolódni bő negyed órára!
Kész is!
Ez egy kiváló módszer,sokan használják,ha tutira mennek tarja ügyben!:)
Csak ügyesen!:)
hú mindkettőtöknek köszönöm, holnapi ebédre készülök gondolatban
tésztát szeretnék kifőzni és a hús szaftját rálocsolni.
A tarját még ma sózd be és borsozd.
Holnap bő zsírban piríts meg szálára vágott vöröshagymát (kb. kétszer annyit, mintha ugyanazt a mennyiségű húst pörköltnek tennéd fel) és egy-két fej fokhagymát, szemes borsot, babérlevelet.
Rakd rá a tarját, mindkét oldalát süsd benne fehérre, majd kb. egy-másfél deci fehér (!) borral öntsd fel és födő alatt kezdd el puhítani. A továbbiakban elég már csak vízzel pótolni addig míg megpuhul. Utánna süsd zsírjára míg megpirosodik a husi.
Teljesen száraz, sós törtkrumplit adj hozzá köretnek, a husi alatt a hagyma sűrű szaftot ad hozzá. (Ezért célszerű teflonban készíteni, hogy a sűrű szaft le ne ragadjon!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!