Hogyan kell kompótot főzni?
Figyelt kérdés
Kaptam bírsalmát és bírs körtét!Hogy főzzem meg?2011. okt. 12. 12:53
1/5 anonim válasza:
ugyanúgy, mintha alma kompótot főznél - jól megmosod, héjastól darabokra vágod egy jó éles késsel (nem lesz egyszerű, mert nagyon kemény) a magházat kiszeded - fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral ízesített vízben kis lángon puhára főzöd - több kell neki, mint az almának, attól függ, mekkorák a darabok, lehet akár egy háromnegyed óra-óra is
ha csak pár darab van a birsekből, lehet főzni vegyesen sima almával is, azt héja nélkül és később teszem hozzá - amikor a birsalma már megpuhult, akkor
átveszi a birs finom fanyarkás ízét, nagyon finom lesz
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)! Nagyon jól tudok főzni de még életemben nem főztem sima kompótot sem nem hogy bírset :)! Sima alma is van itthon ki is próbálom majd úgy h azt is teszek bele!Köszi még egyszer! Ill.egy kérdés? Citromot vagy lét kell tenni bele?
2011. okt. 12. 13:13
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2011. okt. 12. 13:26
5/5 anonim válasza:
első vagyok - én nem szoktam citromot beletenni, mert a birs elég fanyar, de a végén kóstold meg, aztán ízlések és pofonok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!