Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan kell kompótot főzni?

Hogyan kell kompótot főzni?

Figyelt kérdés
Van otthon pár gyümölcs (cseresznye, meggy, körte, alma), ezekből szeretnék kompótot főzni,de még sosem csináltam, kezdő vagyok.
2011. okt. 20. 15:15
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Megmosod, kimagozod, ha kell meghámozod a gyümölcsöket. Beleteszed vizbe, adsz hozzá izlés szerint cukrot, fahéjat, szegfüszeget és felforralod. Pár percig főzöd, hogy ne legyen nyers a gyümölcs, de ne is főjön szét. Ha kihült már eheted is.
2011. okt. 20. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, nem is gondoltam volna, hogy ennyire egyszerű!
2011. okt. 20. 15:25
 3/5 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam kimagozni a cseresznyét és a meggyet, a körtét és az almát meghámozom és cikkekre vágom, felteszem a megmosott gyümölcsöket annyi vízben, hogy jócskán ellepje, adok hozzá barnacukrot, 1 szelet citromot, 4-4 db fahéjat, szegfűszeget és szegfűborsot, majd megfőzöm félpuhára és lehűtöm.
2011. okt. 20. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
a cseresznye, meggy gondolom bár befőtt. azt már nem kell újrafőzni, csak a körtét, almát egy kis cukorral citromhéjjal, egy darabka fahéjjal, pár szem szegfűszeggel. ha már puha a befőttet csak hozzá kell keverni és lehűteni.
2011. okt. 20. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2011. okt. 21. 09:35

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!