Hogyan kell kompótot főzni?
Figyelt kérdés
Van otthon pár gyümölcs (cseresznye, meggy, körte, alma), ezekből szeretnék kompótot főzni,de még sosem csináltam, kezdő vagyok.2011. okt. 20. 15:15
1/5 anonim válasza:
Megmosod, kimagozod, ha kell meghámozod a gyümölcsöket. Beleteszed vizbe, adsz hozzá izlés szerint cukrot, fahéjat, szegfüszeget és felforralod. Pár percig főzöd, hogy ne legyen nyers a gyümölcs, de ne is főjön szét. Ha kihült már eheted is.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, nem is gondoltam volna, hogy ennyire egyszerű!
2011. okt. 20. 15:25
3/5 anonim válasza:
Én nem szoktam kimagozni a cseresznyét és a meggyet, a körtét és az almát meghámozom és cikkekre vágom, felteszem a megmosott gyümölcsöket annyi vízben, hogy jócskán ellepje, adok hozzá barnacukrot, 1 szelet citromot, 4-4 db fahéjat, szegfűszeget és szegfűborsot, majd megfőzöm félpuhára és lehűtöm.
4/5 anonim válasza:
a cseresznye, meggy gondolom bár befőtt. azt már nem kell újrafőzni, csak a körtét, almát egy kis cukorral citromhéjjal, egy darabka fahéjjal, pár szem szegfűszeggel. ha már puha a befőttet csak hozzá kell keverni és lehűteni.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2011. okt. 21. 09:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!