Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van-e még itt olyan "konyhabén...

Van-e még itt olyan "konyhabéna", mint én?

Figyelt kérdés

A legegyszerűbb ételek készítésébe is belefuccsolok. Gőz lesz, nem sül át stb stb. Ma például egyszerű palacsintát akartam készíteni, de eleinte nem lett jó a massza, túl sűrű lett, aztán mire elértem hogy jó legyen az íze és az állaga, és sütni kezdtem folyton gőzölgött/füstölt a tepsi, és sült oda. Pedig olajos volt. És a tepsivel sincs gond, mert két nappal ezelőtt fincsi palacsintát készítettek vele anélkül, hogy az egész konyha gőzzel teljen meg.

Mi a baj velem? Van itt még olyan valaki, aki egyszerűen BÉNA a főzésben?


2011. okt. 10. 15:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

mennyit gyakoroltál előtte?

egyébként nyugi, mindenki béna - még a leggyakorlottabbak is elrontanak egy-egy ételt

én 25 éve főzök (korán kezdtem), 8 éve vezetek saját háztartást, de időnként úgy elrontok valamit, hogy megy az egész a kukába

tényleg gyakorláson múlik az egész! kezdj olyan kajákkal, amik mennek, és azokat fejleszd tökéletesre

ha pedig elrontasz valamit, akkor hallgass róla, nem kell, hogy más is szidjon miatta - te meg nevess az egészen!

2011. okt. 10. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
Vannak ilyen napok, elismerik a főző- és sütő tudományomat, tegnap mégis a szemetesben landolt egy adag süti.
2011. okt. 10. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy önbizalomnöveléshez a palacsintasütés a jó kezdés? Valami egyszerűbb nem lenne praktikusabb? És, amikor már elhiszed, hogy mennek a konyhai dolgok, belevágni a palacsintába.

Legalábbis nekem így a logikus, mondjuk én úgy közlekedem a konyhában, mintha alá lenne aknázva. :D

2011. okt. 10. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:

Jól mondják az előttem szólók, gyakorolni kell, menni fog az.

Palacsintáról: tettél bele cukrot? Akkor elképzelhető, hogy leragad, odasül. Próbáld ki cukor nélkül, a töltelék legyen inkább édes. Ha nagyon elszúrod, megunod a sütögetést stb, tegyél bele kis lisztet, és máris lehet belőle császármorzsát készíteni.

2011. okt. 10. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de te tényleg tepsiben sütöttél palacsintát?

Amíg nem sütsz, addig vedd le az edényt a tűzről, és akkor nem fog füstölni. Valószínűleg túlmelegedett az olaj.

2011. okt. 10. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
57%
Ne mondogasd, h béna vagy, mert tényleg az maradsz. Én is úgy kezdtem, hogy minden második ebédet elástam a kertben, hogy ne derüljön ki. Most meg a 40éve háztartást vezetö édesanyám tölem lesi el a konyhai praktikákat. Merj,bízz és csak nevess ha nem sikerül. Palacsintatészta: 20dkg liszt, 1mk cukor, 1mk só, 4ek olaj, 3dl tej, 3dl szénsavas víz, 1 tojás. ;)
2011. okt. 10. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:

Felénk a palacsintasütőt is tepsinek mondják :) Igen, tettem bele cukrot, többet is, mint ahogy az egyik válaszadó leírta. Valószínű az lehetett a gond. De hát a múltkor édesanyám finom édesre készítette a palacsintát és nem égett oda :( Olyankor gőzölt leginkább, miután picit megsült az egyik oldala, és amíg megfordítottam lenyomott egy gőz adagot...

Köszönöm a receptet, holnap kipróbálom.

2011. okt. 10. 16:03
 8/13 anonim ***** válasza:
Veszel egy szakácskönyvet, meg egy konyhai mérleget és pontosan követed a mennyiségeket meg a leírást.Palacsintasütőnek meg csak teflonost használj, de ez igaz bármilyen sütésre, nem ragad nem ég oda a kaja.
2011. okt. 10. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Velem ez torten az utobbi idobe. 4!!! oraba telt mire en zseni valahogy elkeszitettem a fasirozottat. Eredmeny kidobtuk mert agyon volt sozva. A zoldbabfozelekemnek semmi mas ize nem volt csak listes tejfol igy ehetetlen volt, a sarga borso fozelekemtol olyan gyomorgorcsot kaptam, hogy azt soha tobbet pedig az edesanyame olyan Isteni finom es semmi bajam tolle. Eskuszom ugy csinalom ahogy o de akkor sem olyan. A krumpli salatamat mar 3-szorra dobtam ki. Az elso: uszott az ecetes vizben, a masodik valami szornyu ragacsos levet engedett es a harmadik meg nyult (szerintem szetmallott a krumpli, tul volt fozve). A kolbassz sutessel majdnem felgyujtottam a hazat es a hal sutessel a sutot. Kidobtam a 3 hete vett labosomat mert mar 4-szerre egett le benne a krumpli igy mar tenleg hasznalhatatlan volt.

De!!! Tegnap eletemben eloszor isteni huslevest foztem. Meg most is repdesek a boldogsagtol es jovoheten is csinalni fogok. :)

2011. okt. 10. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
57%
Az egyik haverom is ilyen
2011. okt. 10. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!