Van-e még itt olyan "konyhabéna", mint én?
A legegyszerűbb ételek készítésébe is belefuccsolok. Gőz lesz, nem sül át stb stb. Ma például egyszerű palacsintát akartam készíteni, de eleinte nem lett jó a massza, túl sűrű lett, aztán mire elértem hogy jó legyen az íze és az állaga, és sütni kezdtem folyton gőzölgött/füstölt a tepsi, és sült oda. Pedig olajos volt. És a tepsivel sincs gond, mert két nappal ezelőtt fincsi palacsintát készítettek vele anélkül, hogy az egész konyha gőzzel teljen meg.
Mi a baj velem? Van itt még olyan valaki, aki egyszerűen BÉNA a főzésben?
mennyit gyakoroltál előtte?
egyébként nyugi, mindenki béna - még a leggyakorlottabbak is elrontanak egy-egy ételt
én 25 éve főzök (korán kezdtem), 8 éve vezetek saját háztartást, de időnként úgy elrontok valamit, hogy megy az egész a kukába
tényleg gyakorláson múlik az egész! kezdj olyan kajákkal, amik mennek, és azokat fejleszd tökéletesre
ha pedig elrontasz valamit, akkor hallgass róla, nem kell, hogy más is szidjon miatta - te meg nevess az egészen!
Biztos, hogy önbizalomnöveléshez a palacsintasütés a jó kezdés? Valami egyszerűbb nem lenne praktikusabb? És, amikor már elhiszed, hogy mennek a konyhai dolgok, belevágni a palacsintába.
Legalábbis nekem így a logikus, mondjuk én úgy közlekedem a konyhában, mintha alá lenne aknázva. :D
Jól mondják az előttem szólók, gyakorolni kell, menni fog az.
Palacsintáról: tettél bele cukrot? Akkor elképzelhető, hogy leragad, odasül. Próbáld ki cukor nélkül, a töltelék legyen inkább édes. Ha nagyon elszúrod, megunod a sütögetést stb, tegyél bele kis lisztet, és máris lehet belőle császármorzsát készíteni.
Ne haragudj, de te tényleg tepsiben sütöttél palacsintát?
Amíg nem sütsz, addig vedd le az edényt a tűzről, és akkor nem fog füstölni. Valószínűleg túlmelegedett az olaj.
Felénk a palacsintasütőt is tepsinek mondják :) Igen, tettem bele cukrot, többet is, mint ahogy az egyik válaszadó leírta. Valószínű az lehetett a gond. De hát a múltkor édesanyám finom édesre készítette a palacsintát és nem égett oda :( Olyankor gőzölt leginkább, miután picit megsült az egyik oldala, és amíg megfordítottam lenyomott egy gőz adagot...
Köszönöm a receptet, holnap kipróbálom.
Velem ez torten az utobbi idobe. 4!!! oraba telt mire en zseni valahogy elkeszitettem a fasirozottat. Eredmeny kidobtuk mert agyon volt sozva. A zoldbabfozelekemnek semmi mas ize nem volt csak listes tejfol igy ehetetlen volt, a sarga borso fozelekemtol olyan gyomorgorcsot kaptam, hogy azt soha tobbet pedig az edesanyame olyan Isteni finom es semmi bajam tolle. Eskuszom ugy csinalom ahogy o de akkor sem olyan. A krumpli salatamat mar 3-szorra dobtam ki. Az elso: uszott az ecetes vizben, a masodik valami szornyu ragacsos levet engedett es a harmadik meg nyult (szerintem szetmallott a krumpli, tul volt fozve). A kolbassz sutessel majdnem felgyujtottam a hazat es a hal sutessel a sutot. Kidobtam a 3 hete vett labosomat mert mar 4-szerre egett le benne a krumpli igy mar tenleg hasznalhatatlan volt.
De!!! Tegnap eletemben eloszor isteni huslevest foztem. Meg most is repdesek a boldogsagtol es jovoheten is csinalni fogok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!