Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen finom sütit ísmertek,...

Milyen finom sütit ísmertek, amit őzgerincformában kell sütni?

Figyelt kérdés
Leírnátok a receptjét? A kekszrudat, és a kétszínű sütit ismerem.
2009. ápr. 28. 20:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
83%
Püspök kenyér, méteres rúd
2009. ápr. 29. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
70%
Papagáj szelet:)
2009. ápr. 29. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
84%
Milyen lett a túró rudi? :-)
2009. ápr. 29. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Őzgerinc

Hozzávalók:

25dkg kristálycukor

4 dkg kakaó

2 egész tojás

1 Rama

Ezeket víz fölött (kisebbedényre tesszük a nagyobb edényt lehetőleg gy hogy teljesen bele illeszkedjen) főzzük 25 percig.

Majd 1 csomag vaníliacukrot szórunk bele ( Csoki vagy vanília), és 15 dkg vagdalt diót (kb fél- egy cm-es darabokra vagdaljuk nem daráljuk).

Eztán még 5 percig főzzük. végül őzgerincformába tesszük. 1 sor massza a sor babapiskóta, egy sor massza, egy sor babapiskóta. tetejére massza kerüljön.

Ez nagyon finom és mutatós is a piros mogyorós ízére emlékeztet

2009. máj. 1. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi nem vaniliacukrot hanem pudingot kell bele tenni egy csomaggal csoki vagy vanilia ízűt, és még azt is elfelejtettem hogy hűtőbe kell tenni és kb 3-4 óra múlva már jól vágható de az a legjobb ha előző nap megcsinálod
2009. máj. 1. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
21:52 Az őzgerincet kikened valamivel, vagy sütőpapírral kell kibélelni?
2009. máj. 2. 07:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim válasza:
100%

A leges leges legjobb a MÉTERES KALÁCS!!!


Ezt mindenki ismeri! Váltakozik benne a vaníliás és a kakaós piskóta, és ...


Szóval sütsz őzgerinc formában egy sima és egy kakaós piskótát. Közben puncs pudinggal csinálsz egy főtt krémet. A piskótát bordánként felszeleteled és a puncs krémmel össze ragasztod őket váltakozva. Egy sima piskóta, krém, kakaós piskóta, krém, sima piskóta... és így tovább. amikor kész akkor, ha maradt ki krém akkor azzal körbe kened a tetejét, ha nem marad krém az sem baj. Margarinnal olvasztasz csokit vagy tej esetleg ét- bevonót és azzal bevonod. Tálaláshoz ferdén szeleteled!

Egyszerűen oltári, nem győztem nyelni a nyálam amíg leírtam!:D MÉTERES KALÁCS

[link]

2009. máj. 2. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim válasza:
68%

Az utóbbi vagyok...


Szomorúan vettem tudomásul, hogy te a páratlan méteres kalácsot kétszínű sütizted le nagy valószínűséggel... :(

2009. máj. 2. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!