Milyen finom sütit ísmertek, amit őzgerincformában kell sütni?
Név: Habszelet
Hozzávalók: 6 tojás fehérje
15 dkg porcukor
5 dkg darált dió
8 dkg olvasztott, de kihült Rama marg.
15 dkg liszt
valamint lehet tenni bele mazsolát,
kandirozott gyümölcsöt, sőt magokat is
/de mindenből csak keveset/
Elkészítés: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd
sorban belekeverjük a többi hozzávalót.
Sütőpapirral bélelt püspökkenyér formában
lassu tüzön sütjük kb. 35-45 percig.
Akkor jó, ha a teteje megreped. Kiboritjuk a formából, hagyjuk kihülni. Bevonhatjuk
keserü csokoládéval. Vékonyra szeljük.
Sokáig eláll.
Most nem vagyok benne 100%ig biztos, hogy anyu ezt a verziót szokta megsütni anyu, de az biztos, hogy nagyon finom, és a megmaradt tojásfehérjéket is fel lehet használni! :)
szemetes kenyér:
5 tojás fehérje, 15 dk cukor, 5 dkg olvasztott vaj, 10 dkg liszt, 1/2 csomag mazsola, 2 darab sportcsoki.
gondolom sütöttél már, tudod mit kell velük csinálni:)
Nagyon fini süti :P
Méteres kalácsot is lehet ebben, és püspüökkenyeret
szemetes:
tojásfehérjét gépi haberővel keményre verni
beletenni cukrot- szintén gépivel
olvasztott vaj- kézivel
liszt - kézivel
mazsi, csoki...
ebben a sorrendben
hmm ha most nem öcsike ballagása lenne ezer sütivel, tuti csinálnák ilyet hétvégén:D
bármilyen muffin receptet féladaggal megsüthetsz őzgerinc formában is
én mindig abban sütöm, mert a férjem rögeszméje, hogy ő utálja a muffint, de őzgerincként meg megeszi simán ugyanazt a sütit :))
Reform-szelet (diós)
Hozzávalók:
5 tojás sárgája
25 dkg kristálycukor (lehet egy picivel kevesebb is)
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
15 dkg darált/reszelt dió
15 dkg liszt
1 dl olaj
1 dl víz vagy tej (én tejet teszek bele)
A tojások sárgáját kikeverem a kristálycukorral,majd folyamatosan hozzáadom a sütőport,vaníliás cukrot,olajat,tejet,lisztet,darált diót,végül a tojásfehérjék felvert habját.Zsírpapírral(sütőpapírral)teljesen kibélelem az őzgerinc sütőformát,majd be a sütőbe.(Én előmelegített sütőbe teszem) kb. 15 perc után megszurkálom a tetejét,hogy a belseje is megsüljön.A sütési idő kb. 40 perc.
A tetejét díszítheted cukormázzal,vagy csokival,ha nincs rajta semmi,akkor is nagyon finom és mutatós.Sokáig elállna,de nálunk gyorsan elfogy.
AZ ADAGHOZ 2 DB SÜTŐFORMA KELL!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!