Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen muffint csináljak?...

Milyen muffint csináljak? Olyan kéne ami eláll 2 mapig, és könnyü megcsinálni.

Figyelt kérdés
2009. ápr. 28. 16:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Fahéjas Muffin

12 darabhoz: 2 tojás, 10 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg barnacukor (lehet sima is, de akkor nem lesz szine a muffinnak), 2 dl tejszín.

Liszes keverék: 25 dkg finomlisztt, 1 cs. sütőpor, csipet só, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 kiskanál őrölt gyömbér.

Tetejére: Mogyorót ír a recept, de mi mandulát ill. fahéjat szoktunk. Ízlés szerint.


Elkészítés: A sütőt 180 °C-ra melegítjük. A formába papír sütőformákat teszünk, vagy kikenjük vajjal a mélyedéseket.

Egy kézi mixerrel a barnacukrot a vajjal habosra verjük. Egyessével beledolgozzuk a tojásokat, és a tejszínt. Hozzáöntjük a lisztes keveréket és kikeverjük. Beleöntözgeted a formákba és 20-25 perc alatt kisütöd. A tetejét a sütőbe tolás előtt kell elkészíteni.


Ha még szeretnél több ilyesmi egyszerű recepteket, akkor írj az e-mail címemre és ott küldök Word-ben, mert ott jobban ki lehet venni a dolgokat.

2009. ápr. 28. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim válasza:

[link]


Az ilyen azt mondják több napig is eláll.

2009. ápr. 28. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
köszi:)
2009. ápr. 28. 21:18
 4/5 anonim ***** válasza:

Tuti muffin

Hozzávalók:

30 dkg liszt

25 dkg cukor

12 dkg margarin

2 tojás

1 csomag vaníliás cukor

1 csoamg sütőpor

1,5 dl tej

2 db apróra kockázott gyümölcs (alma, körte, barack stb.) vagy 10 dkg tört csokoládé, illetve ezek kombinációja


Elkészítés: A margarint a kétféle cukorral és a tojásokkal habosra keverjük, a sütőporral elkevert lisztet a tejjel felváltva beledolgozzuk. Végül a gyümölcsöt vagy csokit is hozzáadjuk. Muffinformákba töltve 15-20 percig sütjük. Megjegyzés:Lehet az ízesítőket variálni, persze arányosan. Gyümikkel, csokival, smarties-sal, snickerssel, mogyoróval, dióval, amivel jól esik. Nálunk a banános a kedvenc.


Kakaót szoktam a liszthez keverni kb. 5 dkg-t, ilyenkor 5 dkg lisztet leveszek.


Kipróbált és bevált recept.

2009. ápr. 28. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez a muffin a kedvencünk!


Sacher muffin

Hozzávalók: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 2 tojás, 15 dkg kristálycukor, 10 dkg baracklekvár, 15 dkg finomliszt

1 kiskanál sütőpor

A tetejére: 3 evőkanál baracklekvár, 10 dkg étcsoki, 2 dkg vaj,


Bekapcsoljuk a sütöt 175 C-ra /gáz 4-es fokozat/ és a muffintepsi mélyedéseit egy-egy papirkapszlival kibéleljük. A darabokra tört csokit a vajjal gőz fölött megolvasztjuk és megvárjuk, amíg kihül. Robotgéppel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd fakanállal hozzádolgozzuk a vajjal olvasztott csokit és a baracklekvárt. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, azután hozzákeverjük a tésztához.

Egyenletesen elosztjuk a tepsi mélyedéseiben, majd az előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A kihült muffinokat megkenjük a lekvárral, és behütjük hogy a máz majd könnyebben megkössön rajta.

A csokimázhoz gőz fölött megolvasztjuk az étcsokit a vajjal, és amikor langyosra hült megkenjük vele a muffinok tetejét.

12 db lett belöle, sajnos nagyon hamar elfogyott!

2009. máj. 23. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!