Milyen muffint csináljak? Olyan kéne ami eláll 2 mapig, és könnyü megcsinálni.
Fahéjas Muffin
12 darabhoz: 2 tojás, 10 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg barnacukor (lehet sima is, de akkor nem lesz szine a muffinnak), 2 dl tejszín.
Liszes keverék: 25 dkg finomlisztt, 1 cs. sütőpor, csipet só, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 kiskanál őrölt gyömbér.
Tetejére: Mogyorót ír a recept, de mi mandulát ill. fahéjat szoktunk. Ízlés szerint.
Elkészítés: A sütőt 180 °C-ra melegítjük. A formába papír sütőformákat teszünk, vagy kikenjük vajjal a mélyedéseket.
Egy kézi mixerrel a barnacukrot a vajjal habosra verjük. Egyessével beledolgozzuk a tojásokat, és a tejszínt. Hozzáöntjük a lisztes keveréket és kikeverjük. Beleöntözgeted a formákba és 20-25 perc alatt kisütöd. A tetejét a sütőbe tolás előtt kell elkészíteni.
Ha még szeretnél több ilyesmi egyszerű recepteket, akkor írj az e-mail címemre és ott küldök Word-ben, mert ott jobban ki lehet venni a dolgokat.
Tuti muffin
Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg cukor
12 dkg margarin
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csoamg sütőpor
1,5 dl tej
2 db apróra kockázott gyümölcs (alma, körte, barack stb.) vagy 10 dkg tört csokoládé, illetve ezek kombinációja
Elkészítés: A margarint a kétféle cukorral és a tojásokkal habosra keverjük, a sütőporral elkevert lisztet a tejjel felváltva beledolgozzuk. Végül a gyümölcsöt vagy csokit is hozzáadjuk. Muffinformákba töltve 15-20 percig sütjük. Megjegyzés:Lehet az ízesítőket variálni, persze arányosan. Gyümikkel, csokival, smarties-sal, snickerssel, mogyoróval, dióval, amivel jól esik. Nálunk a banános a kedvenc.
Kakaót szoktam a liszthez keverni kb. 5 dkg-t, ilyenkor 5 dkg lisztet leveszek.
Kipróbált és bevált recept.
Ez a muffin a kedvencünk!
Sacher muffin
Hozzávalók: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 2 tojás, 15 dkg kristálycukor, 10 dkg baracklekvár, 15 dkg finomliszt
1 kiskanál sütőpor
A tetejére: 3 evőkanál baracklekvár, 10 dkg étcsoki, 2 dkg vaj,
Bekapcsoljuk a sütöt 175 C-ra /gáz 4-es fokozat/ és a muffintepsi mélyedéseit egy-egy papirkapszlival kibéleljük. A darabokra tört csokit a vajjal gőz fölött megolvasztjuk és megvárjuk, amíg kihül. Robotgéppel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd fakanállal hozzádolgozzuk a vajjal olvasztott csokit és a baracklekvárt. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, azután hozzákeverjük a tésztához.
Egyenletesen elosztjuk a tepsi mélyedéseiben, majd az előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A kihült muffinokat megkenjük a lekvárral, és behütjük hogy a máz majd könnyebben megkössön rajta.
A csokimázhoz gőz fölött megolvasztjuk az étcsokit a vajjal, és amikor langyosra hült megkenjük vele a muffinok tetejét.
12 db lett belöle, sajnos nagyon hamar elfogyott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!