Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Isteni lett a kocsonyám!...

Isteni lett a kocsonyám! Érdekel valakit?

Figyelt kérdés
2011. okt. 2. 08:53
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nektek ingyen! Sólámpa éhezzen !
2011. okt. 5. 06:22
 12/20 anonim ***** válasza:
Hesetleg még itt vagy: milyen nagy a kuktád, mennyi vizet tettél, a fokhagyma agészben, vagy szétnyomva. Köszi!
2011. okt. 5. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
ENGEM IS ÉRDEKEL.
2011. okt. 5. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 A kérdező kommentje:
3, vagy 4 db volt a kis köröm, és 4 literes a kuktám. Egy evő kanál só, l leveskocka, bors, és vagy lo gerezd meztelen fokhagyma lereszelve. Csak akkor zárom le a kuktát, ha habzik, és lehaboztam. Teli tettem teljesen az edényt, és úgy főztem 2 órát. Mikor kinyitottam, megkóstoltam, és utána izeztem kicsit borssal, és egy kis fokhagyma granulátummal. Ne félj tőle, kezdj neki. Egyszerü, és olcsó.
2011. okt. 5. 17:02
 15/20 anonim ***** válasza:
úgyis fogyózni kéne
2011. okt. 5. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 doboszoli ***** válasza:

Ha már kocsonya. Én így készítem:

Kizárólag a saját magam által sózott, füstölt húsokból, bőrből. A kereskedelmi forgalomban kapható ún. "füstölt" csülök, köröm számomra az ehetetlen kategóriába tartozik.

Miután ezeket gyártom, kissé hisztis vagyok a minőségre.

Tehát:

20 literes edénykébe felteszek főni előző este beáztatott csülköt, körmöt, tarját, bőrt. Természetesen mind füstölt.

A vizet kimérem, ahány tányér kocsonyát tervezek, annyiszor fél litert. Teszek bele gazdagon szemes borsot, egész gerezd fokhagymát, (ez tálaláskor megy a tányérba), héjas egész vöröshagymát. Néhány friss disznófül is kerül bele, mert a feleségem imádja főve.

Ha felforrt, nem habozom, hanem a tüzet levéve, 5-6 órán keresztül gyöngyöztetve főzöm.

Ezután a húsokat tálcára szedve kicsontozom, és a tányérokban igazságosan elosztom. Jusson bele csülök, köröm, bőr is.

A lét zsírtalanítom, és sűrű szűrőn keresztül a húsokra merem.

A tányér általában műanyag magas peremű gulyásos tányér.

Két okból. Ha elküldök kóstolóba, nem kell a jénaiért aggódni. Másik, hogy a karimás(leveses) tányérba nem fér rá elegendő lé, és a hús teteje, ami kilátszik a léből, megszárad. A műanyagból ki lehet borítani, és késsel, villával "be a szervezetbe!"

Akkor tartom a kocsonyát jó állagúnak, ha a villán éppen megáll, reszket.

Zöldségféle, ételízesítő számomra merénylet.

SZERINTEM.

2011. okt. 5. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 A kérdező kommentje:
Sajna mi nem szeretjük a füstöltet a kocsonyában. Bab levesbe igen, és igen nagyon vacak a bolti "füstölt' hús. Férjem sem eszi meg. Ráadásul kiderült, hogy laktóz érzékeny vagyok, és látom ám, hogy a főtt tarja laktózt tartalmaz. Ugyan mit keres benne? Budapesten nem igen lehet füstölt dolgokat kapni. Zoli! Merre laksz?
2011. okt. 6. 08:44
 18/20 doboszoli ***** válasza:

Gyöngyös mellett, de a szezonban valószínűleg "megtámadom" Budapestet a termékeimmel. Éppen a fenti okok miatt.

Nem lesz olcsóbb mint a bolti, de gyermekkorunk ízeit idézi garantáltan.

Amúgy furi ez a füstölt hús. Én nagyon szeretem főve, sülve,

nyersen(házi sonka hajszálvékonyra szelve, friss kenyérrel)

de például káposztában nem tudom elképzelni.

Ízlések, és pofonok..

2011. okt. 6. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 anonim ***** válasza:
Várunk Zoli, de a füstölt izű kocsonya nekünk sem jön be. Úgyhogy csinálj füstölt nélkülit is ha támadod Pestet.
2011. okt. 9. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 doboszoli ***** válasza:

Félreértettél.

Kocsonyát nem gyártunk, csak saját részre.

Ám füstölt sonkát, kolbászt, és társait igen.

Valószínűleg a Havannán próbálunk szerencsét, aztán meglátjuk...

2011. okt. 9. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!