Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen étellel kezdjek hozzá...

M@x kérdése:

Milyen étellel kezdjek hozzá a főzéshez?

Figyelt kérdés

Vagy hogyan, mivel?

Előre is köszönöm!

2011. szept. 19. 22:11
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Kezdo szakács vagy? :) Porkolt, paprikás krumpli, rakott krumpli, fasirt, palacsinta. Ez mind nagyon 1szeru
2011. szept. 19. 22:19
 2/16 A kérdező kommentje:

Hát még csak szakács se vagyok.

Csak egy 12 éves srác aki szeretne megtanulni főzni. :)

2011. szept. 19. 22:21
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

főzelékek (krumpli, borsó, bab)

fasírt (valamilyen körettel: rizs, zöldséges rizs, krumplipüré stb.)

főtt tészta valamilyen szósszal (pl. milánói)

2011. szept. 19. 22:27
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat, de jöhetnek még!
2011. szept. 19. 22:30
 5/16 anonim ***** válasza:
Elso vagyok. 12 éves fiú. Dícséretes. Sok veled egy korúí lány még csak nem is gondol fozésre. Le a kalappal. Ha kicsit merészebb vag kipróbáhatsz egy lasagnát is. Nem bonyolult. Egyáltalán. És ha sikerul az nagy sikerélmény. De ha nem akarsz ien nagy fába belevágni akk azok amiket felsoroltam. Sok sikert.
2011. szept. 19. 22:31
 6/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, csak az a baj hogy hozzákezdeni nem merek, mert ha elrontok valamit (és most nem az ételre gondolok) akkor az rosszul fog esni! :) :(
2011. szept. 19. 22:32
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
ne sz4rj be a főzéstől, én 15 éves vagyok, és imádok főzni, eddigi barátnőim imádták a főztjeimet, azt mondták hogy ez egy + jóó pont :D amúgy semmi sem sikerül elsőre, énis a hibáimból tanulok
2011. szept. 19. 22:38
 8/16 anonim ***** válasza:
Megint elso vagyok :) Kérj meg valakit ha tudsz h segítsen. Szóljon ha valamit nem jól csinálsz, kostoljon ( ha van meletted valaki aki tudja mien kell legyen akkor legkozelebb te is tudni fogod mien kell legyen) iesmi. Nem kell h belenyuljon csak irányítson
2011. szept. 19. 22:38
 9/16 anonim ***** válasza:

Tök jó,hogy ilyen fiatal srác létedre főzni szeretnél tanulni! Az a lényeg,hogy ne vedd véresen komolyan a főzést,csak lazán. Tartsd be a leírtakat,és nem lesz baj. :) Én is úgy kezdtem "gyerekfejjel" a főzőcskézést,hogy virslin kívül semmit nem tudtam főzni,aztán egyszer csak gondoltam egyet,hogy majd én főzök sóskafőzeléket.Mondanom sem kell olyan pocsék lett,hogy a legjobb barátnőm a mai napig felemlegeti,és jókat röhögünk rajta. :)

Azt javaslom a legelső amit megfőzöl paprikás krumpli legyen,szinte lehetetlen elrontani. Vagy lehet még krumplis tészta,palacsinta,hagymaleves. Ha szeretnéd -gondolom a többiek nevében is mondhatom- leírunk neked pár receptet részletesen,és hajrá! :) (Persze én holnap térnék rá vissza,mert irtó álmos vagyok)

26/N

2011. szept. 19. 23:14
 10/16 doboszoli ***** válasza:

Kezdésnek ne a tűzhely mellé állj, hanem vegyél egy kezdőknek való szakácskönyvet. Pl. F.Nagy Angéla: Fiatalok főzőiskolája, de sok más is van.

Ezt áttanulmányozva, lesz némi fogalmad az alapanyagokról, a konyhai műveletekről, arról, hogy mit miért kell csinálni.

Sok kudarctól megkíméled magad.

Valóban vannak "egyszerű" ételek, annak, aki érti a módját.

Harangot önteni sem ördöngösség, ha mesterei vagyunk.

Ha az alapokkal tisztában vagy, elkezdheted a könyv segítségével az ott található leírások alapján az alkotást. Néhány év alatt ki tudod alakítani a saját stílusod.

Lélekkel, és kellő alázattal. Fog menni, sok sikert!!

2011. szept. 20. 05:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!