Milyen étellel kezdjek hozzá a főzéshez?
Vagy hogyan, mivel?
Előre is köszönöm!
Hát még csak szakács se vagyok.
Csak egy 12 éves srác aki szeretne megtanulni főzni. :)
főzelékek (krumpli, borsó, bab)
fasírt (valamilyen körettel: rizs, zöldséges rizs, krumplipüré stb.)
főtt tészta valamilyen szósszal (pl. milánói)
Tök jó,hogy ilyen fiatal srác létedre főzni szeretnél tanulni! Az a lényeg,hogy ne vedd véresen komolyan a főzést,csak lazán. Tartsd be a leírtakat,és nem lesz baj. :) Én is úgy kezdtem "gyerekfejjel" a főzőcskézést,hogy virslin kívül semmit nem tudtam főzni,aztán egyszer csak gondoltam egyet,hogy majd én főzök sóskafőzeléket.Mondanom sem kell olyan pocsék lett,hogy a legjobb barátnőm a mai napig felemlegeti,és jókat röhögünk rajta. :)
Azt javaslom a legelső amit megfőzöl paprikás krumpli legyen,szinte lehetetlen elrontani. Vagy lehet még krumplis tészta,palacsinta,hagymaleves. Ha szeretnéd -gondolom a többiek nevében is mondhatom- leírunk neked pár receptet részletesen,és hajrá! :) (Persze én holnap térnék rá vissza,mert irtó álmos vagyok)
26/N
Kezdésnek ne a tűzhely mellé állj, hanem vegyél egy kezdőknek való szakácskönyvet. Pl. F.Nagy Angéla: Fiatalok főzőiskolája, de sok más is van.
Ezt áttanulmányozva, lesz némi fogalmad az alapanyagokról, a konyhai műveletekről, arról, hogy mit miért kell csinálni.
Sok kudarctól megkíméled magad.
Valóban vannak "egyszerű" ételek, annak, aki érti a módját.
Harangot önteni sem ördöngösség, ha mesterei vagyunk.
Ha az alapokkal tisztában vagy, elkezdheted a könyv segítségével az ott található leírások alapján az alkotást. Néhány év alatt ki tudod alakítani a saját stílusod.
Lélekkel, és kellő alázattal. Fog menni, sok sikert!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!