Csirkemellet hogy szoktatok elkészíteni? Valami pikáns pörit?
Ezersziget csirkesaláta
* bors
* csemege kukorica
* ecetes uborka
* kapribogyó
* kígyóuborka
* olaj
* paradicsom
* porcukor
* só
* tejföl
* tejszín
* újhagyma
* zöldpaprika
* csirkecomb
* csirkemell
* citromlé
* ketchup
* majonéz
* mustár
* saláta
)
Ezersziget csirkesaláta
Hozzávalók:
Az öntethez: 2 szép szál újhagyma, néhány szem kapribogyó, 1 ecetes
uborka 5 evôkanál majonéz, 5 evôkanál tejföl, 1 evôkanál ketchup, fél
dl tejszín 1-1 csipetnyi só, ôrölt fekete bors, 1 kiskanál citromlé,
porcukor és kevés mustár 4 személyre: 1 csirkemell + 2 csirkecomb, 4
evôkanál olaj 1 csapott kiskanál só, fél mokkáskanál ôrölt fekete bors,
40 dkg fagyaszott, morzsolt csemege kukorica, 6 kemény paradicsom, 2-3
nagy, piros húsú zöldpaprika, 1 kígyóuborka, 4 ág szárzell
Elkészítés:
A húst tisztítsa meg és vágja fél kisujjnyi falatokra, majd a forró
olajban kevergetve 8-10 percig süsse, közben sózza, borsozza. A
kukoricát fölengedés után csöpögtesse le. A paradicsomokat - miután
szárát kimetszette - cikkekre, a kicsumázott paprikát csíkokra, míg az
uborkát karikákra vágja. A halványzeller vékony külsô hártyáját fejtse
le, majd a rudakat vágja 1 centis darabokra. A mártáshoz az újhagymát,
a kaprit és az ecetes uborkát vágja apróra, keverje a tejföllel együtt
a majonézbe. A ketchuppal és a tejszínnel ízesítse, sózza, borsozza.
Ízlés szerinti mennyiségben adja hozzá a citromlevet, a porcukrot és a
mustárt. Az elôkészített hozzávalókat a csirkefalatokkal együtt
rendezze el tálon, de összekeverve is ráhalmozhatja. A mártást külön
kínálja hozzá. ,
Csirkés rablóhús
* bors
* burgonya
* fokhagyma
* gomba
* só
* vöröshagyma
* zöldpaprika
* csirkemell
* füstölt szalonna
* mustár
* grill - és nyársreceptek
)
Csirkés rablóhús
Hozzávalók:
1
csirkemell, 3 evőkanál olaj, 20 dkg egyforma, kicsi gombafej, 2 vékony
szeletre vágott húsos szalonna (10 dkg), 2 húsos zöldpaprika, 20 dkg
apró vöröshagymafej, 2 közepes, hosszúkás burgonya, 1 teáskanál mustár,
2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött bors és só.
Sajtos-tejfölös csirkemell
* margarin
* só
* szerecsendió
* tejföl
* trappista sajt
* csirkemell
* főétel
)
Hozzávalók:
3 csirkemell, 40 dkg trappista sajt, 1 pohár tejföl margarin, só, szerecsendió
Elkészítés:
A csirkemelleket kifilézzük, és apró darabokra vágjuk. Felforrósítjuk a
margarint és beletesszük az aprított csirkemellet. Megszórjuk sóval és
ôrölt szerecsendióval. 5-10 percig pároljuk majd aranyszínûre, sütjük.
Lereszeljük a sajtot. Kivajazunk egy jénai tálat. Beleszórunk egy kevés
csirkemellet, majd bôven meghintjük sajttal. Ezt folytatjuk váltakozva,
a tetejére sajt kerüljön. Tetejére öntjük a tejfölt, majd 10-15 percre
forró sütôbe tesszük. Rizzsel vagy sült krumplival tálaljuk. ,
Csirkesaslik
* cayenne-bors
* citrom
* cukkíni
* feketebors
* olaj
* oregánó
* só
* zöldpaprika
* csirkemell
* sasliknyárs
* főétel
)
Hozzávalók:
4 személyre: 2 filézett
csirkemell, 3 evôkanál, olaj, 1 evôkanál citromlé, fekete bors, cayenne
bors, 1/2 teáskanál oregáno, 1 nagy húsos zöldpaprika, 2 kisebb
cukkini, só, 4 sasliknyárs, olaj a kenéshez.
Elkészítés:
A csirkemelleket vágjuk fel apró darabokra, majd húzzuk fel a nyársra a
húsokat. Elôtte azonban az olaj, citromlé, bors, oregánó keverékébôl
készítsünk marinádot, amivel a nyársakat jól bekenjük. A hús után
szeleteljük fel a zöldségeket is, majd a hússal felváltva ezeket is
húzzuk fel a nyársra. A végén a darabokat kenjük be ismét olajjal, s
addig süssük, amíg a hús meg nem puhul / kb. 10-15 percig!/ Csak a
végén sózzuk! ,
Csirkehúsos Burgonyasaláta
* bors
* burgonya
* fejes saláta
* joghurt
* kapor
* kapribogyó
* olívabogyó
* sárgarépa
* só
* tejszín
* vöröshagyma
* zeller
* csirkemell
* kovászos uborka
* majonéz
* mustár
* tojás
* főétel
)
Hozzávalók:
- 0,5 kg burgonya
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db zellergumó
- 2 x 1 0 dkg csirkemell
- 2 evőkanál tejszín
- 2 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál joghurt
- 1 evőkanál apróra vágott kapor
- mustár
- só,
- frissen őrölt bors
- kovászos uborka
- 1 evőkanál apróra vágott kapri bogyó
- 2 főtt tojás
- 1 db fejes saláta
- 2 evőkanál egész kapri bogyó
- 8 db olíva bogyó
Elkészítés:
A burgonyát alaposan megmossuk és héjában megfőzzük (legjobb már előző nap)
meghámozzuk, szeleteljük. Félre tesszük. A hagymát, sárgarépát, zellert megtisztítva,
durvára daraboljuk. Egy nem túl nagy Iábosban kevés vizet forralunk. A
Ieves zöldséget és a csirkehúst kb. 20 percig puhára főzzük. A húst kivesszük és
kockára vágjuk. A tejszínt a majonézzel és joghurttal elkeverjük, a kaprot és a
mustárt hozzáadjuk, sóval, borssal ízesítjük. A kovászos uborkát a kapri bogyóval
a burgonyával és a csirkehús kockákkal összekeverjük. Egy órára hűtőbe tesszük.
A f)tt tojást szeletelve óvatosan hozzáadjuk. Megkóstoljuk a salátát, szükség
szerint után ízesítjük. A fejessalátát tisztítás után lecsöpögtetjük, levelekre szedjük
és ízlésesen egy nagy tálra rendezzük. A burgonyasalátát piramis formában erre
helyezzük, majd a kapri és olíva bogyókkal díszítjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!