Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkemellet hogy szoktatok...

Csirkemellet hogy szoktatok elkészíteni? Valami pikáns pörit?

Figyelt kérdés
tejfölöm,gombám van
2009. ápr. 23. 09:50
 1/6 anonim ***** válasza:
79%

Ezersziget csirkesaláta



* bors

* csemege kukorica

* ecetes uborka

* kapribogyó

* kígyóuborka

* olaj

* paradicsom

* porcukor

* só

* tejföl

* tejszín

* újhagyma

* zöldpaprika

* csirkecomb

* csirkemell

* citromlé

* ketchup

* majonéz

* mustár

* saláta


)


Ezersziget csirkesaláta



Hozzávalók:


Az öntethez: 2 szép szál újhagyma, néhány szem kapribogyó, 1 ecetes

uborka 5 evôkanál majonéz, 5 evôkanál tejföl, 1 evôkanál ketchup, fél

dl tejszín 1-1 csipetnyi só, ôrölt fekete bors, 1 kiskanál citromlé,

porcukor és kevés mustár 4 személyre: 1 csirkemell + 2 csirkecomb, 4

evôkanál olaj 1 csapott kiskanál só, fél mokkáskanál ôrölt fekete bors,

40 dkg fagyaszott, morzsolt csemege kukorica, 6 kemény paradicsom, 2-3

nagy, piros húsú zöldpaprika, 1 kígyóuborka, 4 ág szárzell



Elkészítés:


A húst tisztítsa meg és vágja fél kisujjnyi falatokra, majd a forró

olajban kevergetve 8-10 percig süsse, közben sózza, borsozza. A

kukoricát fölengedés után csöpögtesse le. A paradicsomokat - miután

szárát kimetszette - cikkekre, a kicsumázott paprikát csíkokra, míg az

uborkát karikákra vágja. A halványzeller vékony külsô hártyáját fejtse

le, majd a rudakat vágja 1 centis darabokra. A mártáshoz az újhagymát,

a kaprit és az ecetes uborkát vágja apróra, keverje a tejföllel együtt

a majonézbe. A ketchuppal és a tejszínnel ízesítse, sózza, borsozza.

Ízlés szerinti mennyiségben adja hozzá a citromlevet, a porcukrot és a

mustárt. Az elôkészített hozzávalókat a csirkefalatokkal együtt

rendezze el tálon, de összekeverve is ráhalmozhatja. A mártást külön

kínálja hozzá. ,

2009. ápr. 23. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Csirkés rablóhús



* bors

* burgonya

* fokhagyma

* gomba

* só

* vöröshagyma

* zöldpaprika

* csirkemell

* füstölt szalonna

* mustár

* grill - és nyársreceptek


)


Csirkés rablóhús



Hozzávalók:


1

csirkemell, 3 evőkanál olaj, 20 dkg egyforma, kicsi gombafej, 2 vékony

szeletre vágott húsos szalonna (10 dkg), 2 húsos zöldpaprika, 20 dkg

apró vöröshagymafej, 2 közepes, hosszúkás burgonya, 1 teáskanál mustár,

2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött bors és só.

2009. ápr. 23. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Sajtos-tejfölös csirkemell


* margarin

* só

* szerecsendió

* tejföl

* trappista sajt

* csirkemell

* főétel


)



Hozzávalók:


3 csirkemell, 40 dkg trappista sajt, 1 pohár tejföl margarin, só, szerecsendió



Elkészítés:


A csirkemelleket kifilézzük, és apró darabokra vágjuk. Felforrósítjuk a

margarint és beletesszük az aprított csirkemellet. Megszórjuk sóval és

ôrölt szerecsendióval. 5-10 percig pároljuk majd aranyszínûre, sütjük.

Lereszeljük a sajtot. Kivajazunk egy jénai tálat. Beleszórunk egy kevés

csirkemellet, majd bôven meghintjük sajttal. Ezt folytatjuk váltakozva,

a tetejére sajt kerüljön. Tetejére öntjük a tejfölt, majd 10-15 percre

forró sütôbe tesszük. Rizzsel vagy sült krumplival tálaljuk. ,

2009. ápr. 23. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Csirkesaslik


* cayenne-bors

* citrom

* cukkíni

* feketebors

* olaj

* oregánó

* só

* zöldpaprika

* csirkemell

* sasliknyárs

* főétel


)


Hozzávalók:


4 személyre: 2 filézett

csirkemell, 3 evôkanál, olaj, 1 evôkanál citromlé, fekete bors, cayenne

bors, 1/2 teáskanál oregáno, 1 nagy húsos zöldpaprika, 2 kisebb

cukkini, só, 4 sasliknyárs, olaj a kenéshez.



Elkészítés:


A csirkemelleket vágjuk fel apró darabokra, majd húzzuk fel a nyársra a

húsokat. Elôtte azonban az olaj, citromlé, bors, oregánó keverékébôl

készítsünk marinádot, amivel a nyársakat jól bekenjük. A hús után

szeleteljük fel a zöldségeket is, majd a hússal felváltva ezeket is

húzzuk fel a nyársra. A végén a darabokat kenjük be ismét olajjal, s

addig süssük, amíg a hús meg nem puhul / kb. 10-15 percig!/ Csak a

végén sózzuk! ,

2009. ápr. 23. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Csirkehúsos Burgonyasaláta



* bors

* burgonya

* fejes saláta

* joghurt

* kapor

* kapribogyó

* olívabogyó

* sárgarépa

* só

* tejszín

* vöröshagyma

* zeller

* csirkemell

* kovászos uborka

* majonéz

* mustár

* tojás

* főétel


)


Hozzávalók:


- 0,5 kg burgonya

- 1 db nagy fej vöröshagyma

- 1 db sárgarépa

- 1 db zellergumó

- 2 x 1 0 dkg csirkemell

- 2 evőkanál tejszín

- 2 evőkanál majonéz

- 2 evőkanál joghurt

- 1 evőkanál apróra vágott kapor

- mustár

- só,

- frissen őrölt bors

- kovászos uborka

- 1 evőkanál apróra vágott kapri bogyó

- 2 főtt tojás

- 1 db fejes saláta

- 2 evőkanál egész kapri bogyó

- 8 db olíva bogyó


Elkészítés:


A burgonyát alaposan megmossuk és héjában megfőzzük (legjobb már előző nap)

meghámozzuk, szeleteljük. Félre tesszük. A hagymát, sárgarépát, zellert megtisztítva,

durvára daraboljuk. Egy nem túl nagy Iábosban kevés vizet forralunk. A

Ieves zöldséget és a csirkehúst kb. 20 percig puhára főzzük. A húst kivesszük és

kockára vágjuk. A tejszínt a majonézzel és joghurttal elkeverjük, a kaprot és a

mustárt hozzáadjuk, sóval, borssal ízesítjük. A kovászos uborkát a kapri bogyóval

a burgonyával és a csirkehús kockákkal összekeverjük. Egy órára hűtőbe tesszük.

A f)tt tojást szeletelve óvatosan hozzáadjuk. Megkóstoljuk a salátát, szükség

szerint után ízesítjük. A fejessalátát tisztítás után lecsöpögtetjük, levelekre szedjük

és ízlésesen egy nagy tálra rendezzük. A burgonyasalátát piramis formában erre

helyezzük, majd a kapri és olíva bogyókkal díszítjük.

2009. ápr. 23. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
csirkemellet megforgatod lisztbe.tojasbol egy kis lisztböl es sörböl csinald a panirt.nem kell zsemlemorzsa.olajban kisütöd.sokkal olmosabb,kremesebb a csirkemell igy kisütve mint normal panirba.igy nem lesz szaraz.imadom,
2009. ápr. 23. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!