Marhahús sütése? SOS
Figyelt kérdés
van a hűtőben kikloffolt, bepácolt marha hátszínem. Nem sikerül finomra megsütni sosem. Mindig kemény és rágós lesz. Hogy kell jól megsütni?2011. szept. 10. 07:52
1/7 anonim válasza:
Esetleg próbálj ki vmi újat ezekből, hátha jó lesz:
2/7 anonim válasza:
Ne olajon,hanem zsíron párold. Süsd fehéredésig mindkét oldalát,majd tegyél alá nagyon pici vizet(csak annyit,hogy ne égjen le)fedő alatt párold,amíg meg nem puhul. A vizet pótold,ha kell,de mindig langyos vízzel.
3/7 anonim válasza:
A sült marha a pácoláson kívül(ami jó,ha 48 órát tart minimum)akkor lesz jó,szaftos,ha erős lángon,hirtelen sütöd kevés zsiradékban,és sütés után azonal feltálalod. Már pár perces állás is sokat ront rajta, de ez az az étel,amit nem lehet előre elkészíteni és aztán felmelegíteni.Erre a célra párolni kell a marhaszeletet,ez teljesen más kategória, de ezzel a módszerrel is lehet finom párolt marhaszeletet készíteni,kb párolási idő egy óra kis lángon.Ez,ha nem tálalod fel azonnal,felmelegítve is finom.
4/7 doboszoli válasza:
A hátszín alkalmas hirtelen sütésre, ahogy az előttem szóló leírta, működik!
5/7 A kérdező kommentje:
Hát sajna nekem nem sikerül. Hirtelensütésnél meddig kell sütni?
2011. szept. 11. 18:25
6/7 anonim válasza:
Szabvány szerint 20 dekás egy marha hátszínszelet.Azaz,kb 1 cm vastag.Ha kiveszed a pácból,papírtörlőn itasd le róla a pácot(én soha nem "lét"készítek neki,hanem szárazon beledörzsölöm a szeletekbe a fűszereket,megkenem vékonyan dijoni mustárral,és étolajjal leöntöm.Nem kell sok,csak annyi,hogy egy műanyag dobozban mindenütt érje a szeleteket az olaj.Ezt min.2 napig hagyom,de 2 hét is lehet,mivel elzártad a levegőtől,és hűtőben van,nem tud megromlani,ilyenkor csak puhulnak a rostjai.)Szóval,ha felitattad a lét,akkor sütheted roston szabad tűzön,ebből lesz a steak.Ha serpenyőben sütöd,erős lángon süsd kevés zsiradékon,kb 3-3 percig mindkét oldalon,a villát nem szabad belebökni,ha közben meg akarod fordítani,akkor facsipesszel vagy 2 favilla segítségével tedd.3 perc után kb félangolos lesz a sült,azaz a közepe némileg nyers marad.Sokan ezt az állagot szeretik,mert ilyenkor porhanyós.Ha tovább sütöd,akkor a hús teljesen átsül,de már keményebb lesz úgy általában is.Nagyon könnyű túlsütni,na akkor olyan lesz,mint a cipőtalp.Ha nagyon gyakorlatlan vagy,eleinte meghempergetheted lisztben a hússzeleteket(különben a marhát szentségtörés) de ez arra jó,hogy a lisztréteg a húst egy kissé "bedunsztolja",jobban átsül anélkül,hogy taplójellege lenne.Hát,sok sikert.Én pld.nem szeretem a marhasültet,kivéve ez alól a hagymás rostélyos-mivel általában nem szeretem a marhahúst,de mivel szakács voltam,gyakran készítettem.Remélem,hamarosan neked is sikerül olyanra készíteni,amilyenre szeretnéd.
7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!!
Ki fogom próbálni!
2011. szept. 11. 22:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!