Hogyan csináljam a rakott krumplit?
Most csinálnék először..de nem a klasszikusra gondolok, csak olyanra h krumpli, hagyma, virsli, paradicsom, tejföl..
Igazából azt nem tudom h mivel fűszerezzem még meg h hogyan adjam hozzá a tejfölt?
Csak ugye nem én csinálom és ezért kérdeztem h mégis milyen fűszer stb.. meg ott csak 1 réteg volt!
az értetlenkedés szó lehet kicsit erős, bocsi
Szia! En a rakott krumplit ugy csinalom, hogy egy reteg szeletelt (nyers) krumpli, ra egy reteg szalami (DE: anyu pont lecsokolbasszal csinalja, Isteni!!!), ra egy reteg fött es szeletelt tojas, ra tejfel, majd ujra elöröl...stb, a tetejen krumpli tejfellel meglocsolva. Szeretjük meg "beleretegelni", ha van, brokkolit vagy karfiolt, ezeket aprora szedve.
Füszerezes: a tejfelhez elötte vegetat, sot es kis olajat keverek, igy kicsit több is lesz. Ezen kivül csak a krumplireteget sozom meg.
220 fokon legalabb 3/4 oraig sütöm.
Javaslataim:
1. fött tojas nelkül el sem tudnam kepzelni a rakott krumplit,
2. ahogy irtak, az egyik reteg lehet paradicsomos-lecsokolbaszos pörkölt. Ha paradicsomos pörkölt, akkor edes pirospaprikaval is "szinezheted", amugy a paradicsonmhoz nekem a bazsalikom, rozmaring ugrik be (de szerintem ehhez furcsa lenne).
Miert ne keverhetned a vegen hozza a tejfelt, fözes nelkül? Csak szerintem a tetejere mar ne hagyj kolbaszt, akkor ennek csak a szaftja kerüljön.
"Paradicsom is, tejfel is, ne haragudj, ezt még kezdőként sem gondolhatod komolyan."
"TEJFEL" nevu tejtermek NEM LETEZIK!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!