Hogyan készül a puncsízű mignon és a puncstorta?
Ez a régi, klasszikus cukrászdai puncstorta a kedvencem! Nagyon finom és gyorsan elkészíthető!
A legfinomabb puncstorta
Hozzávalók:
Tészta: 2 db 6 tojásos piskóta.
Massza: 1 tojás, 10 dkg porcukor, 1 dl feketekávé, 10 dkg vaj, 2 evőkanál kakaópor, lekvár, rum.
Máz: 20 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, 2-3 evőkanál málnaszörp, fél citrom leve.
Elkészítés:
Megsütöm a piskótákat. Az egyik kerek legyen, a másik formája mindegy. 26 cm-es formában készítettem el. A kerek piskótát kettévágom, az egyik felét megkenem lekvárral, majd visszarakom a tortaformába, mert abban állítom össze és töltöm meg a tortát. A massza elkészítéséhez a másik piskótát apróra összedarabolom. A tojást, a porcukrot és a kakaóport vízgőz felett egyneműsítem. Ha levettem a gőzről, belekockázom a vajat, és beleöntöm a rumot (ízlés szerint, én nem spórolok vele!). Ezt összedolgozom a feldarabolt piskótával, adok még hozzá lekvárt is, hogy puhán összeálljon. Ezt a masszát ráterítem az alsó megkent piskótalapra, majd ráteszem a tetejét. Picit rá is nyomkodom, és lesúlyozom, pihentetem hűtőben pár órahosszát. Ha kész, kiveszem a formából és bevonom a mázzal, majd fogyasztásig vissza a hűtőbe. A mázhoz a hozzávalókat szép simára kikeverem és kész. Én kidíszítettem tejszínhabbal is, de elhagyható. Tejszínhab: 2 dl tejszín, 1 csomag habfixáló és annyi szörp, hogy megszínezze.
Minél több ideje van állni (akár napokat is), annál finomabb! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!