Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Brassóit hogyan készítsem?...

Brassóit hogyan készítsem? Lapockából lehet?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 16. 19:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az igazi brassói szzérméből készül, nagyon gyorsan. Lehet combból, lapockából is csinálni, akkor tovább kell párolnod a húst
2009. ápr. 16. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
igen lehet,az egész recept kell?
2009. ápr. 17. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én eddig mindig abból készítettem. ISTENI FINOM! :) Holnap is azt főzök éppen, de most megpróbálom tarjából, nem tudom milyen lesz! De csak az van itthon. :)
2009. ápr. 17. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen az egész recept kell! Köszönöm
2009. ápr. 17. 17:17
 5/9 anonim ***** válasza:
Megint én,akkor írom a receptet:)60dkgszűzpecsenye,vagy a te esetedben lapocka,3-4 evőkanál olaj,1 nagy fej vöröshagyma,3-4 gerezd fokhagyma,só,őrőlt bors,pirospaprika,majoranna,3 dl húsleves,60dkg krumpli,és a sütéshez olaj...A húst vágd csíkokra,a hagymát süsd üvegesre az olajon.Dobd bele a fokhagymát,a húst és fehéredésig pirítsd.Fűszerezd sóval,borssal,ízlés szerint majoranna,csipetnyi pirospaprika,önts rá húslevest és párold puhára.Eközben a megtisztított burgonyát süsd meg olajban.Amint a hús megpuhult,pirítsd zsírjára,és a tűzről levéve forgasd össze a burgonyával.Egy kis mustár a főzés végén még ízletesebbé teszi.Csalamádéval nagyon finom!
2009. ápr. 17. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
74%
Hm... nem jó tarjából. :( Túl zsiros volt, mustáros sült hús lett belőle! :))) De az is finom lett. Na majd jövő héten, lapockából. :)
2009. ápr. 18. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:
100%

Ahány ház annyi szokás...Én így csinálom: lapocka,sok hagyma 4-5 fej,füstölt,v.császár szalonna,v.akár mindkettő,nagy fej fokhagyma,majoranna,p.paprika,só,bors.Delikát nem kell!

A szalonnát kisütöm,a zsírból kiveszem és ezen üvegesre sütöm hagymát.Belerakom a karikázott fokhagymát.Ahogy megérzem a f.h.illatát már le is veszem a tűzről.Mehet bele a csíkokra vágott hús.Sok majoranna,bors,kevés p.paprika,só.Fedő alatt főzöm,csak ha nagyon igényli akkor öntök bele kevés (1-1,5) dl vizet.ízlés szerint a végén még fűszerezheted. A köret persze h.sült krumpli.

2009. ápr. 19. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:
Ismét én.Lemaradt a szalonna.Azt akkor kell belerakni amikor a hús kifehéredett.Ja,az arányt kb. 1kg húshoz írtam.
2009. ápr. 19. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Az utolsó választ részesítem előnyben. Én is így készítem, csak annyi különbséggel, hogy amikor összekeverem a húst a krumplival, akkor teszek rá pirospaprikát, azzal óvatosan még átforgatom és szoktam egész apró darabokra vágott savanyú uborkát belekeverni. Lehetőleg csak 1-szer keverem mindennel együtt, hogy ne törjön össze.
2009. ápr. 27. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!