Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem lesz kemény a...

Miért nem lesz kemény a Tiramisu krémje?

Figyelt kérdés
Szarvasi mascarpone-t szoktam venni úgy csinálom a krémet, ahogy a dobozon le van írva, tehát: Külön tojásfehérje, sárgája, felver mkettőt, sárgájához a mascarpone, elkever, majd hozzá a fehérje. De sosem lesz kemény. mindig amikor szedek belőle, szétfolyik a krém. Ti hogyan csináljátok, hogy ne "essen" szét?
2009. ápr. 15. 19:04
 1/8 anonim ***** válasza:

Mi nem teszünk bele fehérjét, úgy kemény marad,

Ha teszel bele zselatint, akkor mehet bele az is ...de...

jobb zselatin nélkül, fehérje nélkül -nekem

2009. ápr. 15. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
de amikor összekeverem a sárgáját a mascarponéval, akkor sem tudom úgy megcsinálni, hogy kemény legyen. Az van írva a dobozra, hogy keményre kell keverni, de robotgéppel sem sikerült még soha.
2009. ápr. 15. 19:13
 3/8 anonim ***** válasza:
81%
Én nem tojásfehérjét rakok hozzá, hanem habfixálóval felvert tejszínt, és úgy nem folyik szét.
2009. ápr. 15. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam tojást rakni a krémbe, s van egy fajta tejszín: hullala (tescoban kapható) jo keményre verhető, attól igazán stabil lesz a tiramisu.
2009. ápr. 15. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Cukrász vagyok,és egyetértek az előttem hozzászólokkal,én sem teszek bele se fehérjét se sárgáját,és mindig kérdezik mi van benne amitől isteni finom.....:-)

Egyszerű se zselatin se tojás fehérje és sárgája,csak felvert tejszín,de újítottam,fele fele arányban teszek bele állati és növényi eredetű tejszínt....a növényi keményre verhető az állatinak csodásan selymes és krémes az íze....megéri kipróbálni:-)

2009. ápr. 15. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a tanácsokat. A dobozára tojás vn írva, ezért csináltam úgy, de legközelebb kipróbálom a tejszínt.
2009. ápr. 15. 21:31
 7/8 tade ***** válasza:
Szia. Olaszorszagban elek szoval van tapasztalatom ezerrel :)) En 250g-os macarponehoz 3 tojassargajat adok, es cukrot. (azt erezni fogod mikor edes.) Amikor osszekeverem nekem is folyik, ez normalis dolog ne aggodj :) Utanna szokasos modon elkeszitem a tiramisut, majd egy ejszakara beteszem a hutobe. Masnapra osszeall a krem. Persze sosem lesz kemeny, mint pl. a dobos torta kremje, de ez a mascarpne sajt es a tojassargaja tulajdonsaga, ezen nem fogsz tudni valtoztatni, ha igazi tiramisut szeretnel enni. Amugy a jobb ettermekben itt olaszorszagban, ha mascarpone kremet kersz nutellaval, neked frissen keverik ossze a tojassargajaval es a nutelavval, tehat mikor kihozzak, "folyik" :))
2009. ápr. 15. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:

Olaszországban tanultam tiramisút csinálni. Ha az eredeti tojásos receptet akarod csinálni, kemény krémmel, akkor jó mascarponet kell venned.


Ami biztosan nem jó az: Szarvasi, Hajdú, Tesco-s


Ami eddig bevált az a Galbani, de az olasz viszont kapható Magyarországon.

2015. jan. 27. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!