Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyümölcslevest hogyan és...

Gyümölcslevest hogyan és milyen gyümölcsökből csináljam? Ha csak meggyből szeretném, azt hogyan készítsem?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 15. 19:04
 1/5 anonim válasza:
Szia bármilyen gyümölcsből készítheted elöször a gyümölcsöket tedd fel HIDEG vízben főni reszelhecc bele citromhéjat narancshéjat ezek leveit szegfüszeg cukor bele vaniliarúd ha van ízlés szerint persze és a végén mikor puha a gyümölcs /ha keményebböl csinálod/ de ha csak meggyből akkor hagyd forrni és vaniliapudingot keverj ki egykis tejjel és azzal habard ha nem elég sürü tejszínt tudok javasolni
2009. ápr. 15. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Én a magam részéről csak meggyből szoktam. Nyáron lefagyasztok kimagozott meggyet kb fél kilós csomagokban nejlonzacskóban. Kiveszem, fel se kell olvasztani,kb másfél liter vízben kevés sóval (inkább utólag kell hozzásózni, mint előbb elsózni), 1 citrommal, aminek a levét belecsavarom (persze magok nélkül),a héját meg beledobom, kevés szegfűszeggel (teatojásba teszem, hogy ne kelljen horgászni), porfahéjjal és kb 5 evőkanál cukorral, (ha édesszájúak vagytok, később lehet még cukrozni) felfőzöm. Mikor forr, belekeverem a tejfölös vagy tejszínes habarást (1 evőkanál liszt jól elkeverve 1 pohár tejföllel vagy 2 deci tejszínnel, levessel felengedve)Nem árt szűrőn beleengedni a habarást, hogy ne legyen csomós, de egy pár (kb 2) perc forralás után általában nem csomós. És kész is van, nagyon hamar, de lehűtve kell tálalni. Más gyümölccsel ugyanez, őszibarackosat tejszínnel szokták és liszt helyett egy fél zacskó vaníliapudinggal behabarni. Jó étvágyat, majd számolj be, milyen lett!
2009. ápr. 15. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Én mindenféle befőttekből szoktam - cseresznye, meggy, szila, barack, körte- és a befőtt levével teszem fel főni, ha szükséges még teszek hozzá hideg vizet, majd fűszereket: szegfűszeg, fahéj, 2 cs. vaníliás cukor. Ha kész 2dl főzőtejszínbe teszek 1 ek. vaníliás pudingport és azzal habarom be. mi kicsit savanykásan szeretjük, de néha még utólag teszünk bele cukrot.
2009. ápr. 16. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Én így szeretem:

Cukros vízbe felteszem az almát és a meggyet, ezek gyorsan meg is főlnek. Majd vaníliapudinggal behabarom, tejet öntök még bele. Így finom, és krémes. Ha kész, és langyosra hűlt, akkor karikázok bele banánt.


Érdemes kipróbálnod a meggylevest vaníliafagyival, vagy az almalevest eperfagyival. Isteniek!

2009. ápr. 17. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szeretnék egy tippet adni! Akár rántjuk az ételt, akár habarjuk nem lesz csomós ha:

Amikor a hideg vízzel felengedjük a rántást, vagy tejjel a habarást, - mihez mi kell - közben húzzuk le a főzőlapról az ételt majd a rántáshoz, v. habaráshoz adjunk hozzá a főtt forró ételből (levéből) azt is jól keverjük össze majd öntsük be a főzelékbe, avagy levesbe, tegyük vissza a tűzre, egyet rottyanjon. Nem lesz csomós.:)

2009. ápr. 27. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!