Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehet hogy romlott a hús? SÜRGŐS!

Lehet hogy romlott a hús? SÜRGŐS!

Figyelt kérdés
A fagyasztóból vettem ki egy csomag darált húst,és volt benne a zöld vmi.Nagyon pici kis darab.De több nem,átnéztem.Nem is büdös.Szerintetek?
2011. aug. 15. 15:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ki kell dobni, múltkor vettem húst, nem volt romlott, de nem volt jó illata. Úgy gondoltam megsütöm, nem dobok ki az ablakon 800 ft-ot, kár volt nem ettük meg szívesen, egy adag után ki is dobtuk.
2011. aug. 15. 16:31
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

"nem volt romlott, de nem volt jó illata"

akkor romlott volt, csak még nem rohadt.

egyébként érdekesség: a romlást okozó mikróbák gyakran csak mérsékelten ártalmasak az egészségre. kifejtve: igazán jól átsütve még a döghús is fogyasztható megbetegedés nélkül. tehát az "enyhén romlott" hús csak elővigyázatosságból kidobandó, igazság szerint alaposabb, hosszabb átsütés után gyakorlatilag majdnem biztonságosnak kell lennie. más kérdés, hogy kívánja-e az ember gyomra.

továbbá: a veszélyes mikróbák (pl. Clos. Botulinum) nem okoznak látványos, szagos romlást! :) tehát ami kicsit gyanús, de egyébiránt földdel nem szennyezett hús, szimplán hopsz már kicsit régi, az egyrészt életre nem veszélyes, és mint írtam, alapos sütés után fogyasztható, elvileg.. viszont ami hús veszélyes mikrobával szennyezett (fertőzött) az még hőkezelés után is veszélyes marad (kivétel a fél órán át forralt étel, abban még a toxinok is lebomlanak vélhetően)

érdekes téma.

2011. aug. 15. 16:38
 13/16 anonim ***** válasza:
Egy költői kérdés: Ételbárokban, éttermekben, gyrososnál stb. vajon miért vannak sokszor olyan jól megsütve, fűszerezve az ételek? :-)
2011. aug. 15. 17:01
 14/16 anonim ***** válasza:
Én ilyenkor odaadom a szomszédnak az meg jól megfőzi a kutyának. Nem vész még mindig úgy krba, mert napokig mérges lennék magamra, hogy kidobálom az ételt. Legalább egy élőlénynek jó napja van!
2011. aug. 15. 17:01
 15/16 anonim ***** válasza:
Bizony, az ilyen helyeken megeszünk olyan dolgokat, amit már nem ennénk meg, ha látnánk hogyan készül és legfőképpen miből. Az éttermekben ételbárokban nem dobnak ki semmit. Jól átsütve és fűszerezve a kedves vendég mindent szeret! ;-)
2011. aug. 15. 17:03
 16/16 anonim ***** válasza:
azért fűszerezik jól meg, mert finom ^^ :D
2011. aug. 16. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!