Romlott a hús? Be raktam forrásban lévő vízbe és kifehéredett és habos volt a víz teteje egy kicsit! :-s Sürgős!
Ettől még nem romlott, viszont nem szagoltad meg előtte? Vagy akár most.
Nekem adtak már boltban szagos húst, nagyanyáink trükkje, az ecetes lemosás nem sokat segített rajta, és még a kész ételen is éreztem... betegek nem lettünk tőle, annyira még nem volt rossz. De mostani eszemmel visszavinném.
Szóval szagold meg! :)
A forró vízben kicsapódnak a fehérjék a hús felületén, ettől habos. Ha a szaga nem rossz, akkor ehető.
A húsleveshez a húst ugye mindig hideg vízben kezdjük főzni, nem forróban, mert az bezárja a felületet.
A legújabb gasztro irányzat szerint a húslevest nem habozzuk, mert a habbal sok ízt is kidobunk. Hagyjuk a habot belefőni,(addig keverni tilos), majd tálaláskor úgyis kiszűrjük. Ha nem kevered meg amíg a hab össze nem áll, ugyanolyan tükrös lesz a leves, mint habozva.
Doboszoli!
Annyival kiegészíteném, h hideg vízbe akkor tesszük a leveshúst, ha a azt szeretnénk, h a levesnek legyen igazán jó íze.
Ha spórosan csinálod, és a második pl főtt hús paradicsomszósszal és krumplival, akkor a forró vízbe kell tenni a húst, ezzel a technikával jobb ízű a hús, kevésbé a leves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!