Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Romlott a hús? Be raktam...

Romlott a hús? Be raktam forrásban lévő vízbe és kifehéredett és habos volt a víz teteje egy kicsit! :-s Sürgős!

Figyelt kérdés
2011. febr. 24. 10:44
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ez normális jelenség. Nincs romlott szaga?
2011. febr. 24. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom!Furi szaga van de nem büdös!Nem merek kaját csinálni belőle!
2011. febr. 24. 10:50
 3/10 anonim ***** válasza:

Ettől még nem romlott, viszont nem szagoltad meg előtte? Vagy akár most.

Nekem adtak már boltban szagos húst, nagyanyáink trükkje, az ecetes lemosás nem sokat segített rajta, és még a kész ételen is éreztem... betegek nem lettünk tőle, annyira még nem volt rossz. De mostani eszemmel visszavinném.

Szóval szagold meg! :)

2011. febr. 24. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Szagoltam!Tnap vettem ki a fagyóból szín húst és csirke szárnyat!Az büdös!:-s Dobom ki!De a husi nem olyan szagú mint a csirke!
2011. febr. 24. 10:56
 5/10 anonim ***** válasza:
Hát ha forrásban levő vízbe teszed az kifehéredik., és ha húslevest csinálsz annak is lesz habja és a fővő húsnak mindíg van szaga.
2011. febr. 24. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Már bocsi, de ha nem levest akarsz készíteni belőle, akkor így semmit nem készítünk! Az meg normális, hogy a fűszerezetlen, pirítás nélküli hús habos vizet erdményez, és fura szagot!
2011. febr. 24. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Éppen ezért szoktuk a húslevest habozni (habszedő kanállal a habot leszedni) és lassú tűzön főzni, akkor kevésbé lesz a leves zavaros.
2011. febr. 24. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nem romlott. Legalábbis mi a macskának meg a kutyának szoktunk főzni húst, csak úgy simán, egy leheletnyi vegetával és az is tiszta habos szokott lenni. És mindig ilyen a víz. Úgyhogy nem hiszem, hogy minden alkalommal romlott lenne a hús. :)
2011. febr. 24. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 doboszoli ***** válasza:

A forró vízben kicsapódnak a fehérjék a hús felületén, ettől habos. Ha a szaga nem rossz, akkor ehető.

A húsleveshez a húst ugye mindig hideg vízben kezdjük főzni, nem forróban, mert az bezárja a felületet.

A legújabb gasztro irányzat szerint a húslevest nem habozzuk, mert a habbal sok ízt is kidobunk. Hagyjuk a habot belefőni,(addig keverni tilos), majd tálaláskor úgyis kiszűrjük. Ha nem kevered meg amíg a hab össze nem áll, ugyanolyan tükrös lesz a leves, mint habozva.

2011. febr. 24. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Doboszoli!

Annyival kiegészíteném, h hideg vízbe akkor tesszük a leveshúst, ha a azt szeretnénk, h a levesnek legyen igazán jó íze.

Ha spórosan csinálod, és a második pl főtt hús paradicsomszósszal és krumplival, akkor a forró vízbe kell tenni a húst, ezzel a technikával jobb ízű a hús, kevésbé a leves.

2011. febr. 25. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!