Sürgős! Visszafagyaszthatom a darált húst?
Fagyasztott dolgot felengedés után újra fagyasztani tilos, mert megromlik.
De holnapig a hűtőbe semmi baja nem lesz.
nem
főzd meg vmi gyorsnak..krumplival akár sütőbe vagy vmi...
A hentesnél is árulnak fagyasztás után kiolvasztott húst,amit te otthon visszafagyasztassz....
semmi baja nem lesz, ha visszafagyasztod
Épp azért nem kéne mégegyszer visszafagyasztani,mert ki tudja hányszor tették már meg előtted..
Húst meg végképp szigorúan tilos,hütőben simán el lesz 2-3 napot,majd akkor megfőzöd.
Nem szabad lefagyasztani semmit, ha már egyszer felolvasztottad!!
Ahogy írják a többen is, tedd a hűtőbe, holnapig semmi baja nem lesz ott. (Ilyet már én is csináltam. :))
Sokan azért elég nagy gyökérségeket írnak, se megromlani nem fog, se hasmenésed nem lesz, ha visszafagyasztod (eleve mi a fenétől lenne??), éppen csak a hús minősége nagymértékben romlik.
A húst nagyüzemekben gyorsfagyasztással hűtik, -40°C alatt.
Ettől apró jégkristályok keletkeznek és felolvadás után szinte az eredeti minőséget kapjuk vissza.
Ezzel szemben, ha te berakod a mélyhűtődbe a húst, kb -5°C-ra, a hús lassan fagy meg, nagy jégkristályok keletkeznek, felsértik a sejteket, és nagymértékben romlik a hús minősége.
Ha ezt kétszer csinálod, nah az totál katasztrófa, nézd csak meg utána mennyi levet ereszt a hús olvadás után.
"Olcsó húsnak híg a leve", valahonnan innen származik ez a mondás. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!