Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Darált húst hogy pirítsak?

Darált húst hogy pirítsak?

Figyelt kérdés

Szüleimet szeretném meglepni mire hazaérnek egy bolognai spagettivel (csak az egyszerű változattal: a szószt megvettem), de sajnos még csak most "próbálgatom a szárnyaim" a főzés terén, így az érdekelne, hogy amikor a darált húst pirítom meg, akkor pl mennyi olaj kell? csak egy kicsi az aljára? És víz kell-e ?

Köszönöm előre is!


2011. okt. 15. 11:47
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi a hús?

Egy evőkanálnyi olaj kell kb, ha olyan 40 deka a hús.

Beleöntöd az olajat, rá a húst, pirítod, kevergeted, míg ki nem fehéredik a husi, közben látod, h mennyi vizet engedett a husi, de fél decinél tuti nem kell több víz alá.

Kisláng, fedő rá, és pár percig párolod,tényleg nem kell sokáig.

Finomabb lett volna a porral, de ha üveges van, akkor azt ráöntöd, még pár percig összeforrósítod. Mielőtt mindennek nekikezdenél, tegyél fel egy nagy fazékba vizet, sóval, és pici olajjal, tegyél rá fedőt, amikor forr, bele a tésztát, azt néha kevergesd meg.

Kb akkor lesz kész a tészta, mire végzel a szósszal is.

2011. okt. 15. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én először hagymát vágok alá és azt megpárolom egy pici olajon. Aztán a húst rádobom.

De ha nem akarsz hagymát alárakni, és van egy normális teflonos edényetek, akkor ne tegyél alá egyáltalán olajat, csak folyamatosan kevergesd, a husi úgyis enged zsírt magából.

Vizet nem feltétlen kell aláönteni, ha hipermarkeben vettétek a húst, akkor úgyis ki fog engedni egy csomót. Olvasd el, mit ír a szósz, valószínűleg elég lesz csak azt ráborítani a húsra és kicsit összerottyantani.

2011. okt. 15. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, már nekiálltam, vajon mennyi idő alatt lesz kész a husi körülbelül?:D
2011. okt. 15. 12:38
 4/4 anonim ***** válasza:

Kevés olajat öntesz a serpenyőbe, lábasba.

Amikor elkezded sütni a húst először levet enged és csak párolódik.

Addig kevergetve párolod, amíg a leve el nem tűnik, ezt láthatod is, illetve ilyenkor elkezd erősen sercegő hangot adni.

Ilyenkor már pirul, ekkor jobban kell vigyázni, gyakran keverni, mert könnyen leég.

Pár percig még pirítod így, hogy jobb színe, íze legyen, aztán mehet rá a szósz, arra rá van írva meddig kell még főzni.

2011. okt. 15. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!