A lókolbász valóban lóból készül?
Igen, a lókolbász lóból van. De nem azért tenyésztik a lovat, hogy levágják. A lókolbász és egyéb lóhús azokból a lovakból van, amelyek kiöregedett versenylovak, vagy sérült "szekérhúzók". Vagy bármi olyan ok miatt kerülhet vágóhídra egy ló, ami vagy a gazdájának nem éri meg, hogy rendbehozassa, vagy nem lehet segíteni rajta.
Megjegyzem, én már csak azért sem tartom jónak, mert a ló egy rendkívül intelligens állat. Egy életen át szolgálja a gazdáját, aztán eladják egy vágóhídnak? Én nem tenném, akkor inkább elaltatnám, ha nincs segítség. De sokan azért teszik, mert így visszajön valami a ló árából, illetve a ráfordított költségekből.
Mi kaptunk egyszer egy lovat vagasra. Gyogyithatatlan volt a terde, el kellett "altatni" minden keppen. A gazda nem tudta volna megenni, de ennyi hust elpazarolni nem akart, apamnak adta. 300kg kolbasz lett belole. Az izere nem emlekszem, nagyon kicsi voltam, a sztorit is csak a mesek alapjan ismerem.
Allitolag (mivel en emlekszem)edeskes az ize.
Igen, a lókolbász lóból van.
Tudod, hogy a disznó legalább olyan intelligens mint a kutya?
És azt tudod, hogy a liba jó házörző, jelzőállat?
Nagyon szeretem a lovakat (okosak, gyönyörűek) de ennek semmi köze ahhoz, hogy a lóhús messze egészségesebb mint pl a disznó vagy a marhahús.
Nem hiszem, hogy morális kérdést kell ebből csinálni.
Én sem tudok róla, hogy kifejezetten e célból tartanának lovakat, de szerinted jobb lenne ha a kiöregedett állatok a dögkútban végeznék? Az kellemesebb gondolat lenne?
Bizony-bizony a lókolbász lóból van,és isteni finom.Kicsit édeskés az íze,régebben lehetett kapni lópárizsit,azt nagyon szerettem.
Amúgy minden állat értékes,kár értük,én nagyon szeretem őket,de nem vagyok válogatós.
A japánok bálnát esznek,a kínaiak kutyát,az olaszok macskát,mi ebben a kivetnivaló?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!