Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy csináljátok a töltöttpapr...

Hogy csináljátok a töltöttpaprikát?

Figyelt kérdés
2011. aug. 12. 20:43
 1/3 anonim ***** válasza:

Egyszer így, egyszer úgy.

Van, hogy külön csinálom meg a szószt és külön főzöm meg a gombócot és töltött paprikát, majd a végén beleszedem a paradicsomszószba a húst.

Vagy amikor azt a vizet használom fel, amiben főtt a hús, abba rakom bele a paradicsomszószt és rántást.


Kell hozzá: darált hús, rizs, tojás, só, bors, pirospaprika (gombóchoz, vagyis töltelékhez). És a szószhoz paradicsom sűrítmény és paradicsomlé, rántás.

2011. aug. 12. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Az előző által felsorolt hozzávalókat összegyúrod. A rizsnél ne feledd (mivel nyersen gyúrod bele), hogy fövés közben kb. háromszorosára dagad. Ezért ha az összegyúrt anyagot paprikába töltöd, hagyj neki helyet benne, hogy meg tudjon dagadni, különben minden paprikád főzés közben széthasad. Ha gombóc alakban főzöd meg, ilyen veszély nincs.


Én akár így, akár úgy külön (viszonylag kevés vízben) megfőzöm a tölteléket. Külön edényben a paradicsom-szószt, de ez utóbbit készítsd sűrűbbre mint egyébként, és amikor mindkettő kész, összeforralom őket.

2011. aug. 13. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2011. aug. 13. 13:31

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!