Hogy csináljátok a töltöttpaprikát?





Egyszer így, egyszer úgy.
Van, hogy külön csinálom meg a szószt és külön főzöm meg a gombócot és töltött paprikát, majd a végén beleszedem a paradicsomszószba a húst.
Vagy amikor azt a vizet használom fel, amiben főtt a hús, abba rakom bele a paradicsomszószt és rántást.
Kell hozzá: darált hús, rizs, tojás, só, bors, pirospaprika (gombóchoz, vagyis töltelékhez). És a szószhoz paradicsom sűrítmény és paradicsomlé, rántás.





Az előző által felsorolt hozzávalókat összegyúrod. A rizsnél ne feledd (mivel nyersen gyúrod bele), hogy fövés közben kb. háromszorosára dagad. Ezért ha az összegyúrt anyagot paprikába töltöd, hagyj neki helyet benne, hogy meg tudjon dagadni, különben minden paprikád főzés közben széthasad. Ha gombóc alakban főzöd meg, ilyen veszély nincs.
Én akár így, akár úgy külön (viszonylag kevés vízben) megfőzöm a tölteléket. Külön edényben a paradicsom-szószt, de ez utóbbit készítsd sűrűbbre mint egyébként, és amikor mindkettő kész, összeforralom őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!