Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljam meg a krémet?

Hogyan csináljam meg a krémet?

Figyelt kérdés

Kockákra tördeljük a csokit. A tejszínnel csomómentesre keverjük a keményítőt, majd közepes lángon besűrítjük. Folytonos keverés mellett kb. 50 fokra lehűtjük. Ekkor a csokikockákat beletesszük, és addig keverjük, míg elolvad. Hagyjuk a krémet szobahőmérsékletűre hűlni, majd félórára tegyük hűtőbe.


A keményítős részre lenék kíváncsi.

folyékony állapotába keverjem össze fakanállal vagy burítsam össze a keményítőt és a habtejszínt és egyből géppel verjem fel?


2011. aug. 12. 12:06
 1/4 anonim ***** válasza:
pici tejszínhez keverd kézi habverővel a keményítőt, majd öntsd a többihez, és úgy melegítsd össze. sztem a recepted főzőtejszínt írhat, nem habtejszínt, ahogy gondolod a szavaidból kivéve. tehát nem kell fölverni. egyébként ennek mi a neve? vmi pohárkrém lesz belőle?
2011. aug. 12. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
nem biztos, hogy főzőtejszínt ír, elég sok recept dolgozik így, de igaza van az elsőnek. Felteszed a tejszínt a gázra, elkezded melegíteni majd beleteszed a pici tejszínnel elkevert keményítőt és főzöd amíg besűrűsödik.
2011. aug. 12. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
tortakrémhez kell. amúgy a recept csak tejszínt ír. a többség azt mondja hogy sütikhez csak habtejszínt használjak.
2011. aug. 12. 12:37
 4/4 A kérdező kommentje:
a habtejszín tud sűrűsödni?
2011. aug. 12. 12:43

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!