SOS tortasütés! Torta krémet hogyan?
[link] ennek a receptnek követtem a krém részét, de amikor a habtejszínhez hozzátettem a zselatint, akkor kicsapódott az egész, mint a túró.
Most küldtem le öcsémet újabb adag habtejszínért meg zselatin FIX-ért. Azzal szerintetek működni fog??
Szia! Nyugodtan használhatod azt a tejszínt is, amit öcséd hoz, arra kell figyelni, hogy ne keverd túl nagy fokozaton, tehát próbáld meg a mixert a legkisebbre állítani! A növényi tejszínhez amúgy sem szükséges semmi fixáló, megnéztem a receptet, fél liter Hulalálhoz ír egy zacskó (?!??!!) zselatint, ami azért elég vicces mennyiség, amúgy is van benne elég szirszar, tartosítószer, és tehenet garantáltan nem látott rövid pályafutása alatt...
Ha poly, valamivel rendesebb tejszínt használsz, ahhoz viszont nem árt a zselatin, a legegyszerűbb megoldás valóban az instant, én is ezt használtam sokáig, mert nem bírom az olvadt zselatin szagát (brr), viszont egészen átalakul tőle a felvert tejszín textúrája, nekem mindig nagyon tömör, fojtós lett, azóta csak lapzselatint használok, ennek se szaga, se íze.. Szóval legközelebb próbáld meg ezzel (és mikor a zselatint kevered hozzá, elég, ha egy kézi habverőt használsz)..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!