Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS tortasütés! Torta krémet...

SOS tortasütés! Torta krémet hogyan?

Figyelt kérdés

[link] ennek a receptnek követtem a krém részét, de amikor a habtejszínhez hozzátettem a zselatint, akkor kicsapódott az egész, mint a túró.

Most küldtem le öcsémet újabb adag habtejszínért meg zselatin FIX-ért. Azzal szerintetek működni fog??


2011. aug. 3. 16:21
 1/8 anonim ***** válasza:
biztos rossz volt a tejszín, én is így jártam valamelyik nap. van habfixáló is, nem lenne jobb bele?
2011. aug. 3. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Tökéletesen megfelel hozzá a zselatin fix. Ne vacakolj máskor a sima zselatinnal.
2011. aug. 3. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
a tejszín nem volt rossz, 2 órája vettem a boltban. Hát remélem, hogy sikerül a fixszel megcsinálni, mert elég drága recept volt...
2011. aug. 3. 16:31
 4/8 anonim ***** válasza:
ha most hozza fel a tesód a tejszínt, alaposan hűtsd le, mert megint elcsesződhet.nagyon hidegnek kell lennie.
2011. aug. 3. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia! Nyugodtan használhatod azt a tejszínt is, amit öcséd hoz, arra kell figyelni, hogy ne keverd túl nagy fokozaton, tehát próbáld meg a mixert a legkisebbre állítani! A növényi tejszínhez amúgy sem szükséges semmi fixáló, megnéztem a receptet, fél liter Hulalálhoz ír egy zacskó (?!??!!) zselatint, ami azért elég vicces mennyiség, amúgy is van benne elég szirszar, tartosítószer, és tehenet garantáltan nem látott rövid pályafutása alatt...


Ha poly, valamivel rendesebb tejszínt használsz, ahhoz viszont nem árt a zselatin, a legegyszerűbb megoldás valóban az instant, én is ezt használtam sokáig, mert nem bírom az olvadt zselatin szagát (brr), viszont egészen átalakul tőle a felvert tejszín textúrája, nekem mindig nagyon tömör, fojtós lett, azóta csak lapzselatint használok, ennek se szaga, se íze.. Szóval legközelebb próbáld meg ezzel (és mikor a zselatint kevered hozzá, elég, ha egy kézi habverőt használsz)..

2011. aug. 3. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, végül sikerült megoldani a problémát növényi tejszínnel és habfixálóval :)
2011. aug. 3. 17:37
 7/8 anonim ***** válasza:
nem írta , hogy növényi tejszínt szándékozik használni. a habtejszín pedig kizárólag "nagyon " lehűtve verhető habbá, nem bolti hőmérsékleten.
2011. aug. 3. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
akkor már tárgytalan, amit írtam...
2011. aug. 3. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!