Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hal sütése a szabadban?

Hal sütése a szabadban?

Figyelt kérdés
Nem vagyok egy konyhaművész, de mivel pár napig horgászni fogok, halat kell majd sütnöm. Valószínűleg nyárson. El tudnátok mondani részletesen, hogy hogyan kell keszeget, vagy harcsát sütni? A válaszokat előre is köszönöm.
2011. aug. 1. 13:59
 1/4 anonim válasza:

nyars helyett inkabb a Halsütő grill rács praktikus,

fuszerek es vaj amivel kenegetni fogod a parazs felett

kenyer vagy par db krumpli amit a parzsba dobsz kb ennyi

2011. aug. 1. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 gr. Shadow ***** válasza:

Én a következő módon csinálom:

Megtisztítod a halat

A fejét levágod

Beirdalod kb. 3mm-es csíkokban

Fűszerezed (só, fokhagyma)

A tűz mellett tartod a nyárson a halat és nem felette, olyan távolt a tűztől hogy 3másodpercig ott tudd tartani a kezed.

Pirosra sütöd

Jó étvágyat!

(esetleg pár csepp citromlevet tehetsz rá közvetlen evés előtt)

2011. aug. 1. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 doboszoli ***** válasza:

Mi szoktunk a parton sütni pontyot fóliában.

Befűszerezett ponty patkókat,(gyerekeknek filét) zsírral megkent alufóliára fektetek, némi hagyma, paprika, paradicsom, esetleg gomba társaságában. Lazán becsomagolva faszénparázson egyszer megfordítva 10-10 percig sütöm.

Isteni.

2011. aug. 1. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, remélem finom lesz :D
2011. aug. 1. 20:46

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!