Hogyan készítitek a kocsonyát és hogyan távolítjátok el a tetejéről a zsírt?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 7. 11:05
1/6 anonim válasza:
Én délután szoktam elkezdeni főzni. Pont úgy mintha húslevest csinálnék, sok zöldséggel (répa, fehérrépa, zeller, hagyma fokhagyma, cseresznyepaprika, bors, só)felrakom a körmöt, bőrt, fület, csülköt főni. Estére megfő, akkor kiveszem a zöldséget és hagyom reggelig hűlni. Ha kihült akkor összeáll a zsír a tetején, azt leszedem. Tányérokba szétrakom a húsfélét, egy egész kicsit visszamelegítem a levét és rámerem.
3/6 anonim válasza:
Szia!
Én körömből szoktam főzni, és még csülköt is teszek bele. Semmi extra, só, bors, és rengetek (kb. 2 marék) fokhagyma.
Lassú tűzön jól elfőzöm, s ezt addig teszem, amíg tányérra csepegtetve nem lesz aszpikos.
Azután egyszerűen leszedem atetejéről a zsírt kanállal, majd tányérokba merem, elosztom a húst, majd hideg helyre rakom.
Dióhéjban ennyi.
Üdv!
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindkettőnek! zselatint nem tesztek bele, ilyet is hallottam!
2009. ápr. 7. 11:42
5/6 anonim válasza:
én első
Zselatin akkor kéne bele, ha nem főzöl bele körmöt, bőrt, mert akkor nincs amiből kifőjön a zselatin. Ilyenkor pótolni kell. (A zselatint is disznó/marhabőrből, csontból csinálják)
6/6 anonim válasza:
Szia!
Nem, nem teszek bele, hiszen ott van a bürkében (fül, fej, köröm), amiből kifő.
Az viszont tény,hogy soká kell főzni, én is kora délután kezdem el, és estére lesz kb jó.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!