Sertéscombbol mit lehet késziteni?
mustáros setéscomb
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
1 cs. petrezselyem
1 közepes fej hagyma
1 db erőleves kocka
1 ek. mustár
1 dl tejföl
1 ek. liszt
2 ek. olaj
Elkészítés:
A combot apró kockákra vágjuk. Az olajat megforrósítjuk, és megfuttatjuk rajta a húst. Felöntjük kb. két deci vízzel, majd ha forr, beletesszük a leveskockát és sz összevagdalt petrezselymet. Lefedve kis lángon kb. 25 percig főzzük. Ha a hús megpuhult, a lisztből,tejfölből és mustárból habarást készítünk, a húsra öntjük, és átforraljuk vele.
pácolt sertéscomb zöldborsóval
Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb
40 dkg zöldborsó
1 tojásfehérje
4 evőkanál száraz fehérbor
4 evőkanál kukoricakeményítő
6 evőkanál olaj
só
A szószhoz
4 evőkanál kukoricaliszt
2 gerezd fokhagyma
2 cm-es darab gyömbér
6 evőkanál paradicsomlé
1 teáskanál paprikaszósz
2 evőkanál borecet
2 teáskanál cukor
Elkészítés:
A húst felkockázzuk. A tojásfehérjét, a bort, a sót és a kukoricakeményítőt habbá verjük, majd belekeverjük a húst, és lefedve 20 percig állni hagyjuk. A zöldborsót megpároljuk. A szószhoz a kukoricalisztet kevés hideg vízzel összekeverjük. Serpenyőben vagy wokban, állandóan kevergetve a húst forró olajban 10 percig pirítjuk, majd kivesszük, és tányérokra osztjuk. A zsiradékban a fokhagymát és a gyömbért kislángon 4 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomlét, a paprikamártást, 2 evőkanál hideg vizet, az ecetet és a cukrot. Összeforraljuk, majd beletesszük a feloldott kukoricakeményítőt, és sűrűre főzzük. Végül a húst és a zöldborsót is hozzáadva, még 5 percig főzzük.
Tanácsok:
üvegtésztát kínálhatunk mellé
Elkészítési idő: 50 perc
tejfölös sertéscomb
Hozzávalók:
# 40 dkg sertéscomb
# 2 dl tejföl
# 1 nagy fej hagyma
# 15 dkg trappista sajt
# só
# törött bors
Elkészítés: A sertéscombot felszeletelem, eltávolítom az inas részeket. A húsból 5 cm hosszú és 1 cm széles csíkokat vágok. A hagymát félbevágom, és kb. 3 mm-es félkarikákra szelem. A hagymát olajban pirítom kb. 5 percig, meghintem sóval, nehogy leégjen, majd gyorsan felhevítem az olajat, és belerakom a húst. Gyorsan átforgatom a húst, éppen hogy megsüljön a külseje, felöntöm 1 dl vízzel, beleteszem a tejfölt. Nagy lángon főzöm, teszek bele kevés borsot és sót ízlés szerint. Addig főzöm, míg besűrűsödik, majd jénai tálba öntöm, a tetejére sajtot reszelek, és tálalom.
Sertéscomb fűszeres mártásban
Hozzávalók:
# 1 kg sertéscomb
# 1- 1,5 dl étolaj
# ketchup
# mustár
# bors
# ételízesítő
# só
# 2 kisebb fej vöröshagyma
# 2 gerezd fokhagyma
# 2 db savanykás alma
Elkészítés: A húst besózzuk, és bekenjük a ketchup, mustár, ételízesítő, (vagy sült hús fűszerkeverék) és bors keverékével, majd 1 éjszakát hűtőben pihentetjük. Egy mélyebb edénybe a húst belehelyezzük, ráöntjük az étolajat. Körberakjuk a cikkekre vágott vöröshagymával, almával és fokhagymával. 2 dl vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve kb. 1 órát sütőben sütjük. A fóliát levéve pirítjuk, időnként a levével meglocsoljuk. A húst egy deszkára kivesszük, hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágjuk. A tepsiben maradt szaftot, hagymát és almát összeturmixoljuk, és a hússzeletekre öntjük. Köretként rizst vagy sült burgonyát adunk hozzá. Jó étvágyat!
Megjegyzés:
A szaftos hús kedvelőinek ajánlom, de lehet, hogy más is megkedveli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!