Hogy kell sertéscombból húslevest készíteni?
Egyszer ettem a menzán olyan húslevest, hogy kockára vágott húst, illetve zöldségeket tartalmazott, nagyon ízlett, de sehol nem találom a receptjét, csak olyat, ami fejhúsból vagy csirkéből készült.
Én erre lennék kiváncsi.
Szeretném, ha olyanok írnának, akik már kipróbálták.
Hát leírtad Te is.
Nem csontos húst teszel bele, hanem kockára vágottat.
A hús mellett még zöldségféléket teszel bele.
Ezt még lehet variálni darálthússal. Nagyon finom levesek ezek.
19:39-es bocs, csak most láttam a válaszodat.
Gulyás levest tudom hogy így kell csinálni, de most nemrég olvastam, hogy valaki csinál egy sima zöldséglevest zöldségekkel, rántás nélkül, és ebbe teszi bele az elkészült pörkölthúst.
Szerintem anno, amit ettem, az is így készülhetett.
De - term - várom a további tippeket is.
:-)
azt amit te mondasz nálunk "becsinált levesnek" hívják.
Pörköltet csinálsz a húsból: tegyél alá hagymát, paprikát bőven, egy kicsi paradicsomot, egy tyúkhúsleveskockát, sót, borsot.
Ez azért jó, mert a maradék pörköltből is tökéletes.
Ha kész: felereszted vízzel, teszel bele zöldségeket, babérlevelet(fontos!)és készre főzöd. Sok petrezselyem zöldjét tégy bele.
Ha kész: tehetsz bele híg-borsos rántást - de én ezt a részét kihagyom.
De jó, hogy leírtad!Én is erre gondoltam.
Köszi szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!