Mit készítsek sertéscombból 2 fő részére?
Natúr-szeletet megsütöd. Készítel lecsó-alapot (hagyma, zöldpaprika dinsztelve, belekockázod a lédús paradicsomot,) amikor elkezd levet engedni a husikat visszarakod bele, és kicsit összerotyogtatod. Kockára vágott sültkrumplit, vagy éppen főtt rizst adsz köretnek.
Combból én: pörkölt, rántott, brassói, borsos tokány, a fent írt lecsós-szelet, vagy éppen fokhagymás-tejfölös.
Ha sütőben egybe-sütöd: előtte való nap sózd be, szurkáld meg és (oda is só) + fokhagyma-girizd. Tepsibe, kevés vizet aláöntve, fóliával letakarva puhára, majd ropogós-pirosra sütve.
Ezzel a módival nem muszáj teljesen egyben sütni, lehet kb. 2,0-2,5 cm széles szeletekbe vágva is, az esetben körbe-rakod hasáb-burgonyával és a fólia alatt együtt sül.
ha tepsisnek szeretnéd, süsd előre egy kicsit. szeleteld fel, sózd be, és lisztbe mártva kevés zsíron, serpenyőben 4-4 percig süssed mindkét oldalát. utána zsírozott tepsibe rakd le krumplival rétegezve, hagymával, esetleg paprikával paradicsommal is. a serpenyőbe önts egy kis vizet, forrald ki, és a pecsenyelevet öntsd a tepsis húsra.
lefóliázva kb 40 percig süssed, majd fólia nélkül adj neki egy kis pírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!