Baj lehet az, hogy nagyon sok tojást eszek?
Szóval hát még nem igazán tudok sütni, fözni, kivéve a rántottát, bundáskenyeret és a sültkrumplit. A sültkrumplit egyedül még nem csináltam de a másik kettöt szinte kétnaponta eszem, mert olyan egyszerüen megvannak és saját magam eltudom készíteni..
Lehet abból valami baj, hogy ennyiszer eszek tojásos ételt?
Egyébként valahogy még nem unom ezeket enni, jó érzés amikor saját magam készítem el :)
17/L

nagyon kis kényelmes vagy inkább, egyszerűbb neked, hogy otthon ülsz a seggeden, anyud meg munka után még főz rád...
vannak olyan ételek, amiket még akkor sem lehet elrontani könnyen, ha szándékosan arra hajtasz----amúgy meg, ha félsz, akkor keress egy receptet, beszéld meg anyukáddal, mi a véleménye és főzd meg

Hogy a kérdésedre is válaszoljon valaki:
Ha egy hétig minden nap eszel tojást (vagy minden másnap), nem lesz semmi bajod.
Ha ezt hónapokig, évekig csinálod, akkor magas lesz a koleszterinszinted (amit szigorú diétával - és akkor nem csak tojást nem ehetsz! - és/vagy gyógyszerrel lehet kezelni, úgy értem, életed végéig gyógyszer), ami viszont szív- és érrendszeri megbetegedéseket okoz. (Pl. gyakoribb az infarktus.)
De ha rákeresel a neten a koleszterinre, látni fogod.
Normális mértékben (heti 6 db állítólag) a tojás nagyon egészséges, és hiába vartyognak itt, hogy így zsír, meg úgy zsír, fogyókúrázóknak is ajánlott. Természetesen nem zsírban tocsogva, és nem is bundáskenyér formájában, de mivel te nem vagy kövér, te azt is megeheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!