Mi az a egyszerű főtt étel, amit egy amatőr is meg tud csinálni, ha kórházba került az anyukája?
Lecsó, paprikás krumpli, tejberizs, milyet szeretnél, nem nehéz mondjuk sült krumpli fasírttal.
Húsosabbat, vagy ebben a melegben valami könnyebbet szeretnél főzni?
Lecsó.
Régebben max. tészta főzésre vállalkoztam volna, de múltkor lesz ami lesz alapon kipróbáltam, hogy tudok-e lecsót készíteni. és nagyon finom lett, azóta többször is csináltam. Tényleg nem nagy cucc.
Ezen kívül sajtos tészta, mákos tészta, túrós tészta,... ami egyszerűbb szerintem.
36F
Tésztaételt főzz, a szószok könnyűek, mellé tésztát főzni megint csak nem nagy kunszt.
És egy bolognai, milánói vagy lasagne még laktató is.
Főzelék, esetleg. De a pörkölt sem nehéz.
A főzeléknek való zöldséget felteszed főni, ízesíted só, bors, és ha megfőtt, berántod. Ha túl sűrű, akkor higítod, ha túl híg, akor még készítesz rántást hozzá.
Pörkölthöz meg tegyél fel vékonyra vágott hagymát olajra, és dinszteld addig,míg üveges nem lesz. Vedd le a gázról és szórj bele pirospaprikát. Keverd el, majd tedd bele a húst. (Legegyszerűbb, ha veszel pulyka vagy csirkemellet, felkockázod és beleteszed.) Tedd vissza, fedő alatt párold, kevergesd. Levet fog ereszteni. Aztán mehet bele só, bors, vegeta, karikára vágott paprika, paradicsom. Ha elfőné a levét, akkor adj hozzá vizet, hogy ellepje a húst. És tartalék lángon rotyogtasd. Ha kiveszel egy kocka húst, és könnyen el tudod vágni késsel, és belül nem rózsaszín (vagy véres), akkor megfőtt. Ennyi.
Kívülről szemlélőként is meghajlok az eddig itt válaszolók embersége előtt, - a második (idiótán viccelődő) én voltam.
Ment a zöld Mindenkinek!
tésztát kifőzöl sós vízben ízesítgeted:
tejszínnel+sajttal
simán csak sajttal
tejszín+párolt gomba+sajt
paradicsompüré+sajt
paradicsom, gomba, kukorica párolva majd összekevered vele
tejföl+sajt
bolognai ragu(darálthús, fűszerek, paradicsom, hagyma de üveges mártásokat is vehetsz)
lekvár, túró-szalonnával vagy cukorral kikeverve)
dió. darált cukros mák, káposztás tészta cukorral vagy borssal
főtt krumpli-vajjal összekevered, hagymával összekevered vagy főtt krumpli gyümölcsmártással, főtt hússal
rántott hús, máj, sajt, patiszon-cukkini-padlizsán, párizsi, sült husok, sült/főtt virsli, sült szalonna, kolbász hozzá rizs (tasakra rávan írva mennyi vizzel de 2szeres mennyiségű víz legyen alá kis olaj kell)
paprikáskrumpli, lecsó, főzelékek, zöldséglevesek, fasírt, tarhonyáshús, lecsósszelet tarhonyával, pörköltek, rizseshús, csontleves-tésztalevesek, kenyérleves, tojásleves, rakott krumpli, paprikáskrumpli, tócsni, rizskoch, palacsinta, gofri, piskóták, puding, gyümölcsleves, tejberizs, melegszendvics, töltött paprika, húsgombócok, rakott zöldségek, túrógombóc, mákodguba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!