Írnátok olyan sütemény receptjét, amit nem kell sütni?
bocs ezt imádja párom ma is csinálok:)
Pudingos keksz szelet sütés nélkül
hozávalók:
1 cs. háztartási keksz
2 evőkanál méz
kb. 3 dl tej
A töltelékhez
1 cs. rumpuncs ízű pudingpor
1 cs. csokoládés pudingpor
6 evőkanál kristálycukor
8 dl tej
25 dkg Rama
15 dkg porcukor
Elkészítés
A pudingokat 4-4 dl tejben, 3-3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd kettéosztjuk. Az egyik felét a csokis, a másik felét pedig a puncsos pudingba keverjük. Egy tepsibe teszünk egy sor mézzel elkevert langyos tejbe mártogatott kekszet, erre kenjük a meleg csokis krémet, újabb sor mártogatott keksz következik, rákenjük a puncsos krémet. Tetejét keksszel zárjuk. Hagyjuk egy órán át összeérni, majd tálalhatjuk. A kekszek mentén szeleteljük, porcukrozva, vagy anélkül kínáljuk.
Igen, a CtrC+CtrV módszer megvan, csak arra voltam kíváncsi, hogy honnan másolod őket.
Különben a vaníliás-almás sütit csináltam, csak tettem bele fahéjat, meg az egyik pudingpor tejszínes volt. Az elsők között fogyott el. Még egyszer köszi a recepteket!
Sziasztok!
Megkívántam az almás-vaníliás sütit, csak lenne egy kérdésem: a legelején az almát csak a cukorral kell elkezdeni főzni? Vagyis inkább karamellizálni? Nem kell hozzá semmi plusz folyadék?
És kb mekkora tepsibe való ez az adag?
Én a vizet és a pudingport kevertem el először, abba tettem bele a cukrot, aztán hozzáöntöttem az almához.
A másik kérdésre nem tudok sajnos válaszolni, én mindent szemre csinálok. Az adagokat úgy raktam össze, hogy az én tortaformámba pont jó legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!