Írnátok olyan sütemény receptjét, amit nem kell sütni?
Emeletes élvezet
1. réteg : 25 dkg darált keksz, 5 dkg lágy margarin, 5 dkg porcukor, kevés tej ( nekem kb. 1.7 dl kellett )
A darált kekszet az átszitált porcukorral, a margarinnal és a fokozatosan hozzáadott tejjel gyúrjuk össze úgy, hogy egy linzertészta keménységű masszát kapjunk. Egy tepsit szórjunk meg egy kevés darált keksszel, hogy a massza majd ne ragadjon bele.
2. réteg : 25 dkg túró, 10 dkg porcukor ( vagy ízlés szerinti mennyiség ), 2 dl Hulala tejszín, 1 csomag vaníliás cukor.
A túrót keverjük össze a két fajta cukorral. A tejszínt verjük kemény habbá és keverjük hozzá a túrót, majd simítsuk a kekszre.
3. réteg : 2 cs. Aranka vaníliás krémpor, 5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor
A 2 csomag krémport a tejjel gépi habverővel verjük keményebb krémmé. Minél tovább verjük a habverővel, annál keményebb krém lesz belőle. ( én is kb. 10 – 12 percig vertem a habverőmmel ) Ezt simítsuk a túrókrémre.
4. réteg : 2 dl Hulala tejszín, 5 dkg porcukor
A tejszín verjük fel a porcukorral és kenjük a vaníliás krémre. Tetejére reszelt csokit tettem.
Tegyük hűtőbe, de nem muszáj órákig állni hagyni, én is 1 óra után felszeltem.
Könnyen elkészíthető sütés nélküli finomság!
Megjegyzések : Én annyit változtattam rajta, hogy az 1 rétegnél 30 dkg keksszel, és 6 - 6 dkg margarinnal és porcukorral készítettem, mert nagyon vékony lett volna az alsó kekszes réteg.
31 * 23 cm-es tepsiben készült és a recept mennyisége tökéletesen kitöltötte
Kekszes - almás / Ráma recept
Hozzávalók: 1 kg alma , 8 dl víz, 20 dkg cukor , 3 cs. főzni való vaníliás pudingpor , 50 dkg háztartási keksz
A tetejére : 3-4 ek kakaópor , 4 ek porcukor , 5 dkg vaj, 8 – 10 ek.víz
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, ráöntünk 5 dl vizet, a cukorral elkeverve kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Egy tepsi alját kirakunk keksszel és rákenjük krémet. A tetejére szintén keksz kerül.
A kakaót a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel vízgőz fölött felforraljuk. A tűzről levéve az 5 dkg vajat hozzá adjuk, majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.
Ha kihűlt egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnapra kellően összepuhul és forró vizes késsel szépen szeletelhető.
Kekszes krémes
Hozzávalók :
1 cs. kocka alakú háztartási keksz
1,5 cs. vaniliás pudingpor
2 db tojás
7 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
12.5 dkg margarin
7,5 dl tej
fél csomag zselatin
Tepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá :
Krém : A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. A tűzről levéve, addig amíg forró, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint.
Óvatosan a kekszre merjük ( nem öntjük! ) és kirakjuk a tetejét is keksszel. Másnapra megpuhul és gyönyörűen lehet szeletelni.
Keksz sünik / Rama Sütigyár receptje
Hozzávalók:
10 dkg margarin; 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor; kb. 4 dl tej; 50 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg hosszúkás csíkokra vágott mandula, 2 csomag vaníliás cukor; 5 evőkanál kristálycukor
Elkészítése:
A kekszet a kétféle cukorral, a puha (szobahőmérsékletű) margarinnal, a kakaóporral meg a tejjel összegyúrjuk.
Akkor jó, ha összeállt, és a cukor is elolvadt benne. ( Én porcukrorral készítettem. )
A masszából nedves kézzel kb. 32 db, diónyi nagyságú gömböt formálunk, melyeket azután kicsit hosszúkásra, amolyan süni alakúra formálunk. A mandulával úgy tűzdeljük meg, mintha ezek lennének a süni tüskéi. Be lehet vonni olvasztott csokoládéval de anélkül is nagyon mutatós, egyszerű süti.
Elkészíthető úgy is, hogy a süniket meghempergetjük kókuszreszelékben és azután helyezzük el a tüskéket és a szemet. A szemeket felvert tojásfehérjéből, francia drazséból, olvasztott fehér csokoládéból is készíthetjük.
Citromos álom:
# 1 csomag babapiskóta
# 1 nagy doboz tejföl
# 5 dl habtejszín
# 2 db citrom reszelt héja
# 2 db citrom leve
# 10 ek porcukor
# 2 cs vaníliás cukor
A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük a citromok reszelt héját és levét.A tejszínt kemény habbá verjük majd óvatosan hozzáforgatjuk a citromos krémbe.Egy jénai tál alját kirakjuk babapiskótával, rákenjük a fele krémet, majd ismét egy sor piskóta jön, és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet.Majd citrommal díszítjük a tetejét) és berakjuk a hűtőbe 2-3 órára.
Ha egy puding főzés belefér, akkor ez is jó lehet:
Kell hozzá: 1 cs. albert keksz, csoki puding, 4 dl tej.
Megfőzöd a pudingot (direkt kevesebb tejben!), és a kekszeket pudinggal összeragasztod. Folpackba tekerve beteszed a hűtőbe, és ha megszilárdult (nem kell neki sok idő), akkor srégen felszeleteled. Szép csíkos lesz, nagyon egyszerű, és nagyon finom!
illetve erre gondoltam:
Egyszerű pudingos keksz
hozzávalók 4 főre
háztartási keksz /tepsi méretétől függően/
1 cs pudingpor (tetszőleges ízű)
4 dl tej
3 ek cukor
24-24 db keksz alulra és felülre
elkészítés
A háztartási kekszeket szorosan lefektetjük egy tepsi aljába egymás mellé.
Elkészítjük a pudingot a tejjel és a cukorral.
Rákanalazzuk a kekszekre, óvatosan, hogy ne csússzanak el.
A még meleg pudingos réteget az alsó sor szerint befedjük háztartási keksszel.
Pár órát pihentetjük, majd szeleteljük.
párom imádja:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!