Alvés sütemény receptjét le tudja nekem valaki írni?
Nagyon szépen köszönöm, de ez sajnos nem az amit én keresek
Ezen az oldalon a sütemények között találtam róla egy képet. Én mondjuk olyat ettem ami két ostyalap között volt, de a krém ilyen.
Az elözöz válaszoló vagyok, szerintem csak az összeállitása más, a belinkelt receptnél két lap közé van tölrtve a krém, az általad keresettnél meg csak egy lapot vettek, a tetejére nem tették rá amásodik lapot. A krém kb. ugyanolyan lehet.
Próbáld ki a receptet, esetleg az egyik feléböl hagyd ki a diót, vagy daráld egész finomra - szerintem néany próba után meg fogod találni azt a változatot, amelyik a legjobban hasonlit izben arra, amit szeretnél.
4 tojásfehérje
8 dkg méz
20 dkg cukor
2 tk (=1 tasak) vaníliás cukor
15 dkg gorombára durvára vágott dió
ostyalap
A fehérjéket kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a mézet, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Gőz fölött addig keverjük, míg jól besűrűsödik, ekkor beleforgatjuk a diót.
Megkenjük az ostyalapot, beborítjuk egy másikkal, majd egy nem túl súlyos nehezéket teszünk rá. Szobahőmérsékleten hagyjuk két-három napig szikkadni, utána lehet szeletelni anélkül, hogy a töltelék kifolyna.
A fenti adaghoz négy lap kell ebből a méretből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!