Írnátok olyan sütemény receptjét, amit nem kell sütni?
RAFAELLA SZELET
Hozzávalók:
1,5 dl víz
20 dkg cukor
25 dkg margarin
20 dkg kókuszreszelék
20 dkg apró kockákra vágott zselés cukor
1 vaníliás cukor
18 dkg tejpor
3-4 kanál darált keksz
5 dkg főzőcsokoládé
2 db. ostyalap (Nálunk 2 pár van egy csomagolásban, vagyis 4 db.)
Elkészítés:
A cukrot a vízben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a margarint is hogy elolvadjon. Levesszük a tűzről és még melegen hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Elkeverjük, és mindjárt langyosan megtöltjük az ostyalapokat. Felolvasztjuk a csokoládét és meglocsoljuk az ostya rudakat.
KEKSZES ROLÁD
Hozzávalók:
Fél kg darált keksz
25 dkg zselés cukor
30 dkg porcukor
15 db Banáncsoki
1 db narancs leve
Víz
30 dkg darált dió
1 db kocka margarin (25 dkg)
2 dl habtejszín
10 dkg csokoládé.
Elkészítés:
Minden hozzávalót összegyúrunk a tejszínen és banáncsokin kívül. Alufóliákon téglalap alakúra formáljuk, és három részre osztjuk. Egyenként szétterítjük téglalap alakúra. A tejszínhabot kemény habbá felverjük, és elsimítjuk a lapokon, majd ráültetjük a banáncsokikat. Az alufólia segítségével szorosan feltekerjük, hűtőbe tesszük pihenni, végül leöntjük csokimázzal.
KARAMELLÁS SPORT SZELET
Hozzávalók:
1 csomag szögletes háztartási keksz
Áztatáshoz:
1,5 dl tej
2 evőkanál cukor
Fél dl rum (gyerekek esetén 1 evőkanál rumaroma)
(Kávés ízesítés esetén: 1,5 dl tej, fél dl kávé, 2 evőkanál cukor)
Krém:
3 csomag főzős karamellás pudingpor
1 liter tej
0,5 l Hulala tejszín
4 nagy „Sport szelet” csokoládé.
Elkészítés:
A kocka alakú háztartási kekszet édesített tej és kávé, vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, (ne ázzon szét!), majd egy közepes méretű tepsit kirakunk vele, úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját.
A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen (az utasítás szerint járunk el), és még forrón a kekszre öntjük.
A fél liter tejszint habbá verjük és a 3/4-ed részét a karamell puding tetejére tesszük, ha már kihűlt a pudingkrém.
A maradék tejszínbe beletesszük a sportszeleteket felolvasztva.
(A csokit mikróban lehet felolvasztani, de figyeljünk, kevés idő kell neki, mert karamellizálódik). Ez kerül a tetejére. Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható. Nagyon finom!
Kekszes - banáncsokis őzgerinc
Hozzávalók: 30 dkg darált háztartási keksz, 30 dkg zselécukor, narancslé ( kb. 1 dl ), 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 15 dkg darált dió (én szeletelt mandulát használtam)
A zselécukrot negyedekre vágtam és a hozzávalókat összegyúrtam annyi narancslével, hogy formázható, gyúrható masszát kapjunk. Én őzgerincformában készítettem úgy, hogy folpackkal kibéleltem, a massza felét belenyomkodtam, erre pakoltam a banáncsokit és befedtem a massza másik felével. Készülhet úgy is, hogy szalámit sodrunk belőle úgy, hogy a felét a tálca aljára tesszük, kirakjuk hosszában babáncsokival, majd rányomkudjuk a tészta másik felét.
Hűtőbe tesszük pihentetni, majd olvasztott csokoládéval bevonjuk. Pár óra múlva szépen lehet szeletelni.
Megjegyzés : Pontosan egy őzgerincformába való recept. Az őzgerincformám mérete : 32 cm hosszúságú és 11 cm széles. Ha nem csak sima zselécukorral készíted, hanem banáncsokit is használsz, akkor a zselécukorból 20 dkg kell, a banáncsokiból ( banános zselé ) kb. 10 dkg.
Sport szelet
Hozzávalók : 50 dkg darált keksz, 4 evőkanál kakaópor, 25 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 dl tej, rum vagy rumaroma
A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük.
Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon.
Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk. Én egy 23*24 cm-es formát alakítottam ki belőle.
Nem kell sem sütőpapír, se más alája, simán kijön. Betenni a hűtőbe, míg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztani, rákenni, hűtőbe rakni és forró vízbe mártott késsel szeletelni.
Túró rudi - házilag elkészítve
Hozzávalók : 0.5 kg túró, 2 vaniliás cukor, 2-3 evőkanál cukor, fél citrom leve, 1 citrom héja reszelve,1 kis tejföl, 3 teás k.zselatin
A csokimázhoz : 10 dkg tortabevonó, 10 dkg vaj vagy margarin
Elkészítés :
A túrót egy nagyobb szűrőn áttöröm és jól összekeverem az összes hozzávalókkal a zselatin kivételével. A zselatint 1 dl.vizzel felhevítem, és langyosan beleöntöm a túróba. Az összekevert masszát a folpakba rakosgatom, és vékony rudakba szorosan betekerem. A két végét jó becsavaron. Ezt egy éjszakán át a hűtőben tartom. Másnap a csokit gőz fölött a vajjal simára olvasztom,és amikor már nem meleg, de még jó folyós, egyenként beleforgatom, az előzőleg kicsomagolt és feldarabolt masszát. Érdemes egy rácsra kiszedni,hogy le tudjon csorogni a felesleges csoki. Vékony pengéjű késsel könnyedén le lehet szedni dermedés után.
Túrókrémmel töltött keksztekercs
0,5o kg darált keksz
15 dkg baracklekvár
2 e.kanál kakaó
kb. 0,5 dl rum
2 narancs
25 dkg cukor
2o dkg vaj
2 cs. vaniliás cukor
20 dkg túró
5-10 dkg kókuszreszelék
A vajat a cukorral, vaniliás cukorral és egy narancs lereszelt héjával habosra keverjük.
A darált kekszet összekeverjük a kakaóval, lekvárral, rummal és a narancsok levével.
A habosított cukros vaj felét a kekszes masszához, másik felét a túróhoz adjuk.
Ha a kekszes tésztánk nem elég "gyúrható" tehetünk még hozzá narancslevet, majd két részre osztjuk, és mindkettőt téglalap alakúra nyújtjuk. Ezt kókusszal megszórt fólián a legkönnyebb csinálni.
Megtöltjük a túrós krémmel, feltekerjük, kókusszal megszórjuk és hűtőbe tesszük.
Jól lehűtve szeleteljük.
Zserbógombóc :
Hozzávalók:
15 dkg aszalt sárgabarack
15 dkg darált dió
2 ek narancslikőr vagy helyette konyak/rum
1 ek víz
2 ek porcukor
1 ek. baracklekvár
fél tk rumaroma/rum
A csoki bevonathoz:
15 dkg ét tortabevonó/étcsoki
1 tk olaj
A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel és állni hagyjuk kb. 1 órán át. Jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót hogy gyúrható legyen a massza. A masszából pici golyókat formázunk, majd kb. 1 órára a hütőbe tesszük. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük az olajat. A lehűtött gombócokat belemártjuk az olvasztott csokoládéba és visszatesszük a hütőbe dermedni.
Almás-vaníliás szelet
Hozzávalók:
1 kg alma, 40 dkg kristálycukor, 3 csomag vaníliás pudingpor, 40 dkg négyzet alakú háztartási keksz, 1/2 margarin, 20 dkg étcsokoládé, 3 dl hideg víz.
A meghámozott és magházától megtisztított almát feldaraboljuk, majd a cukorral sűrűre főzzük. A vaníliás pudingporokat elkeverjük a 3 dl hideg vízzel, hozzáadjuk az almához, és jó sűrűre összefőzzük.
Az egyik csomag kekszet tepsibe lerakjuk, ráöntjük az almakrémet. A még forró krémre rárakjuk a másik csomag kekszet. A tetejére a margarinból és a csokoládéból készült mázt kenjük.
Hűtőbe tesszük, és csak másnap fogyasztjuk.
Csokoládés szalámi
Hozzávalók :
25 dkg margarin
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg kakaópor
20 dkg porcukor
5 dkg zselés cukor
10 dkg mazsola
15 dkg darált dió
25 dkg háztartási keksz
Elkészítése:
A háztartási kekszet durván ledaráljuk, a zselés cukrot apró kockákra vágjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kekszet, a diót, a mazsolát, a zselés kockákat és a kakaóport. Jól összekeverjük, szalámit formázunk belőle, kókuszreszelékben meghempergetjük, becsavarjuk alufóliába és hűtőbe tesszük. A hideg süteményt kb. egy centiméter széles szeletekre vágjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!