Tortát szeretnénk sütni. De külön szeretném megsütni a lapokat. Hány tojással készitsem?
Három vagy négy lapot szeretnénk.És szeretném ha sütés után,összeállitva kitöltse az egész torta formát.
Köszönöm!
Igaza van az elsőnek, de ha külön szeretnéd süti macerásabb, először is meg kell nézni mekkora a formád. Az enyém kicsi, 6-7 tojás fér bele max de akkor már kidagad. Szóval nem tudom miért akarod még visszatenni a formába ha külön sütöd a lapokat. Amit javaslok, megcsinálod a piskótát, attól függ hány lapot szeretnél 3 lapra 6 tojást mondanék de legyen inkább négy mert akkor magasabb. Ennél a módszernél különösen fontos, hogy jó kemény legyen a tojáshab és nagyon óvatosan keverd.
Szóval megcsinálod a piskóta tésztát, majd fogsz egy gáztepsit (mert ez nagy és tuti belefér a sütődbe) teszel rá sütőpapírt amire megfelelő méretű köröket rajzolsz (nem fér be mind egyszerre) és ezekre a körökre simítod a masszádat. Kicsit kiterül de nem nagyon mert előmelegített sütőben hamar megsül. Ha nem akarsz ezzel foglalkozni, akkor esetleg süsd meg téglalapban és utána vágd ki, ez is egy megoldás, a hulladékot megeszed, vagy megszárítod összetöröd és ezt az édes morzsát felhasználhatod díszítésre közvetlen tálalás előtt.
Vagy ha több formád van persze abban is megsütheted. :) Vannak lehetőségek csak válogass. :)
én úgy csinálnám, már, ha ragaszkodnék a külön sült lapokhoz, hogy a kikevert piskótát 3-vagy négyfelé venném.
a tortaformát sütőpapírral bélelném, és egyharmad vagy egynegyed adagokból , egymás után sütnék lapokat.
ezek, tuti, hogy egyformák lennének, és vissza lehetne őket pakolni a tortaformába, gondolom, soronként töltve.
ja, igen én sem válaszoltam a tojásokra, szerintem 6 vagy 8 tojásos piskótát keverj ki, attól függ, hogy hány lapot akarsz.
arra ügyelj, hogy a vékony piskótalap nagyon hamar sül.
a sütppír előre legyen kiszabva, hogy pikk-pakk tudd a következőt sütni.
majd azért írd meg mit sütsz:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!