Hogyan készül a gyümölcstorta alaptésztája?
Nekem a formához anno adtak receptet is! Az így van:
4 tojás, 18 dkg cukor, 14 dkg liszt, 10 dkg Rama
A tojásfehérjét habbá verem a cukorral, majd a sárgáját egyenként hozzáadva tovább verem. Majd a lisztet végül a felolvasztott, de nem meleg Rama-t. Én évek óta így használom, pont a formához vannak az arányok!
Szia!
Nekem egy német gyümölcstorta receptje van meg, ezzel szoktam mindig sütni.
10 dkg margarin
2 egész tojás
10 dkg cukor
1 csomag van.cukor
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
3-4 ek tej
Bár ha a piskótát tömörnek találod. lehet, hogy ezt is. Talán ez azért van, hogy a tészta ne szívja bekönnyen a gyümölcskocsonyát. (Régen nem lehetett gyorsan dermedő kocsonyákat kapni.)
Üdv!
Az én gyümölcstortámhoz 1bögre liszt, fél bögre cukor, 2 tojás, fél csom. sütőpor, 6 kanál tej, és 1 dl olaj!
Nagyon finom, egész könnyű, áááááá imádom:D
Szia!A gyümölcstorta alapja linzertészta.
30dkg liszt
20dkg vaj
10dkg cukor
1 tojás pici só
Összegyúrod,pihenteted kicsit,és mehet a formába.Sütéskor villával böködd meg,hogy ne hólyagosodjon,vagy sütőpapírt teszel a tésztára,arra pedig nehezéknek babot és az sem engedi felhólyagosodni.De a villával való böködés is hatásos.
180fokon kb.15-20perc a sütés
maszatka
Köszönöm mindenkinek.
A 14.57-kor küldött válaszoló receptjét használtam, csak tettem bele egy fél sütőport is. Az első adag kuka lett, mert elégett (de úgy, hogy ott álltam a sütőnél, és egyik pillanatban még folyt, a másikban meg égett). A második adagot a jó másodpercben csíptem el, de nagyon megdagadt a közepe, így ki kellett nyiszatolni, hogy bele tudjam tenni a belevalókat. Alapvetően nem kaptam hozzá kedvet, hogy gyakrann csináljak ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!