Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készül a gyümölcstorta...

Hogyan készül a gyümölcstorta alaptésztája?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt írják, hogy készítsek egy piskóta alaptésztát, de az szerintem nem olyan. Nekem az túl nehéz és tömör, ennek pedig a cukrászdákban is sokkal omlósabb, porhanyósabb szokott lenni a tésztája. Arról nem is beszélve hogy elvileg a piskótatészta magasra feljön, amire a gyömölcstorta laphoz nincs szükség...
2009. márc. 31. 13:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
59%
Pedig az, piskóta. A cukrászdaiban van állományjavító, ami felfújja.
2009. márc. 31. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:
:-( Én már arra is gondoltam, hogy olyan tésztát csinálok neki, mint amiből a muffint készítem, az jobban hasonlít...sokkal omlósabb. Nem jó ötlet? Van még valaki aki hozzá tud szólni? Este sütnék meglepi gyümölcstortát, de tanácstalan vagyok...
2009. márc. 31. 14:06
 3/14 anonim ***** válasza:
86%
Pont a muffin tésztája az ami nagyon tömör és nehéz. Az nem lesz jó alap a gyümitortának. Én el sem tudnám képzelni másból mint piskótából.
2009. márc. 31. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim válasza:
73%
3 tojást, 6ek. olajat, 6ek. cukrot jó habosra keverj el, aztán 6ek. lisztet és 1/2 cs sütőport keverj hozzá. Vajazott lisztezett tortaformában előmelegített sütőben kell sütni. Egyszerűbb mint a piskóta nem lehet elrontani! Jó étvágyat!
2009. márc. 31. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a formához anno adtak receptet is! Az így van:

4 tojás, 18 dkg cukor, 14 dkg liszt, 10 dkg Rama

A tojásfehérjét habbá verem a cukorral, majd a sárgáját egyenként hozzáadva tovább verem. Majd a lisztet végül a felolvasztott, de nem meleg Rama-t. Én évek óta így használom, pont a formához vannak az arányok!

2009. márc. 31. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2009. márc. 31. 16:02
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!


Nekem egy német gyümölcstorta receptje van meg, ezzel szoktam mindig sütni.

10 dkg margarin

2 egész tojás

10 dkg cukor

1 csomag van.cukor

20 dkg liszt

1/2 csomag sütőpor

3-4 ek tej


Bár ha a piskótát tömörnek találod. lehet, hogy ezt is. Talán ez azért van, hogy a tészta ne szívja bekönnyen a gyümölcskocsonyát. (Régen nem lehetett gyorsan dermedő kocsonyákat kapni.)


Üdv!

2009. márc. 31. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyümölcstortámhoz 1bögre liszt, fél bögre cukor, 2 tojás, fél csom. sütőpor, 6 kanál tej, és 1 dl olaj!

Nagyon finom, egész könnyű, áááááá imádom:D

2009. márc. 31. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
68%

Szia!A gyümölcstorta alapja linzertészta.

30dkg liszt

20dkg vaj

10dkg cukor

1 tojás pici só


Összegyúrod,pihenteted kicsit,és mehet a formába.Sütéskor villával böködd meg,hogy ne hólyagosodjon,vagy sütőpapírt teszel a tésztára,arra pedig nehezéknek babot és az sem engedi felhólyagosodni.De a villával való böködés is hatásos.

180fokon kb.15-20perc a sütés


maszatka

2009. márc. 31. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

A 14.57-kor küldött válaszoló receptjét használtam, csak tettem bele egy fél sütőport is. Az első adag kuka lett, mert elégett (de úgy, hogy ott álltam a sütőnél, és egyik pillanatban még folyt, a másikban meg égett). A második adagot a jó másodpercben csíptem el, de nagyon megdagadt a közepe, így ki kellett nyiszatolni, hogy bele tudjam tenni a belevalókat. Alapvetően nem kaptam hozzá kedvet, hogy gyakrann csináljak ilyet.

2009. ápr. 1. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!