Hogy készítitek az almaszószt?
Figyelt kérdés
2011. júl. 10. 20:06
1/7 anonim 



válasza:





En 2 receptet tudok,az elsöt szeretem.
1)Felvagod a megpucolt almat kockara,felteszed vizbe ,edesitve,szegfüszeggel fözni,ha megfö,behabarod.
2)lereszelni az almat,szinten,viz,cukor fözni,es rantast kesziteni neki,avval sürited.
2/7 anonim 



válasza:





Aprókokára vádom a megpucolt almát. Felteszem főni cukorral és fahéjjal és egy pici sóval. Ha megfőtt tejes habarást teszek rá. Úgy is szoktam, hogy vaniliás pudinggal habarom be.
3/7 anonim 



válasza:





Lereszelem az almát, adok hozzá némi vizet, cukrot, sót, és kb. egy fél citrom levét, illetve fahéjat. Megvárom, hogy felforrjon, majd berántom.
4/7 anonim 



válasza:





Az almákat felszelem, a szeleteket még egy helyen keresztbe elvágom, felteszem kevés vízben főni. Pici só, cukor, fahéj, szegfűszeg. Ha megfőtt, vagy síma rántás, vagy tejfölbe lisztet és azzal sűrítem be.
5/7 anonim 



válasza:





Én hosszába vágom az almát,lehető vékony gerezdekre,a lábosba kevés margarint teszek,fahéjat,szegfűszeget,mézzel és cukorral édesítve megpárolom,annyira,hogy az alma ne főjön széjjel.Aztán facsarok rá fél citrom levét,egy marék mazsolát,egy-két karika héjas citromot,felöntöm vízzel,ha felforrt,tejfölösen behabarom.De,ha nem akarok annyira "szaftosat",akkor egy zacskó tortazseléporral keverem el,és annyi vizet teszek hozzá,hogy lekvárszerű legyen.Ez nem annyira szósz,inkább palacsintába meg effélékbe való almatöltelék.
6/7 anonim 



válasza:





Kockára vágom az almát,felteszem főni annyi vízbe,hogy ellepje,fahéjjal,citromlével,édesítőszerrel ízesítem,majd mikor megfőtt,tejszínes pudingporral behabarom.Hatalmas adagot készítek mert imádjuk így,tejszínes pudinggal isteni finom.
7/7 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat! :)
2011. júl. 11. 06:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!