Hogyan készül a jó fánk tésztája?
Szia!
Én ma sütöttem krumplis lángost! Csak abból minden lett, csak lángos nem mert olyan puha lett a sütés után, mint egy krumplisfánk:)).
Írom az én receptemet:
3 főtt krumpliból készíts krumplipürét (kis vajjal és tejföllel)
fél kiló finomliszt
1 csomag instant élesztőpor dr oetker-es
4 dl tej
pici olaj
pici só
pici cukor.
Ezt én ilyen sorrendbe beletettem a kenyérsütőgépbe és ráindítottam a dagasztást.
Egy éjszakát állt a hűtőbe, ma kisütöttem.
Ha gondolod próbáld ki.
Üdv két gyermekes Anyuka.
a fánkba sok tojássárga kell, és semmi fehérje! Kell bele egy kupica rum is, ettől lesz könnyű. Elég lágyra kell készíteni, mint a rétestészta. Alig sűrűbb a galuskánál. Minden hozzávalónak lanygyosnak kell lennie.
A titka az, hogy nagyon ki kell dolgozni. Hólyagosra kell verni.Ez kézzel 20-30 perc, géppel is kétszer annyi mint más tésztánál.Az olaj nem lehet hideg, de túl forró sem. Legjobb lenne, ha egyszer együtt csinálnád meg valami idősebb asszonnyal, jobb látni, mint így magyarázni.
Addig készíts talkadlit, azt nem lehet elrontani:
En farsangi fankot szoktam csinalni,nagyon finom,könyvböl valo a recept,es mindeg sikerül.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Sokat segítettetek! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!