Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miket szoktatok főzni hétközna...

Miket szoktatok főzni hétköznapokon?

Figyelt kérdés

Néha már nagyon egyhangúnak találom az "étlapunkat"!

Köszönöm a válaszokat!


2011. júl. 7. 07:14
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Valami gyors kaját! Itt a zöldségszezon, lecsó ezerrel vagy a "szottyosok", bmilyen zöldség hagymafélén lepárolva, mehet bele hús is, pici liszt, tejjel, tejföllel rotty, fűszerek, petrezselyem, köret rizs, tészta, tunning sajt. Ha még van 20 percem ezeket összekeverve összesütöm. A variációk, fűszerezések száma végtelen. :) Vagy párolt zöldség tojással leöntve és összesütve, esetleg ezerféle tésztasaláta főtt tojással, húsmaradékkal. Zöldségfasírt bármiből akár főzelékek mellé is. Klasszikusok: főzelékek, paprikáskrumpli koviubi, tojásosnokedli salátával, rizseshús ubisali a fagyasztott pörköltből.
2011. júl. 7. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ!
2011. júl. 7. 07:42
 3/10 anonim ***** válasza:
82%

Mi összeírtunk egy listát azokkal az ételekkel, amit szeretünk, így könnyű választani :)

ezek vannak rajta: bolognak, sajtos tészta, túrós tészta, zöldségleves, párolt brokkoli, rakott karfiol, fasírt rizibizivel, sült hús krumplipürével, tarhonyás hús, gulyásleves, paprikás krumpli, tojásleves, resztelt máj, zöldbableves, karalábéleves, tócsni, húsleves, frankfurti leves, krumplileves, pizza, gombaleves, rakott krumpli, lecsó, tojásos krumpli, spenót, rántott karfiol, rántott tök, pörkölt, hortobágyi palacsinta, kelkáposztafőzelék, káposztás tészta, császármorzsa, borsófőzelék, zöldbabfőzelék

ha nincs ötletem, akkor ezek közül választok, ha más eszembe jut, akkor meg hozzáírom :)

2011. júl. 7. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
miket szoktál főzni? van egy sejtésem hogy magyar ételeket, mert akkor cserélhetnénk "étlapot", én amerikait szoktam főzni főleg, kis keletivel :)
2011. júl. 7. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
82%
A paprikás krumpli stb szokás kaját mellett én még hagymás babot, húsos-zöldséges-lecsós pitét (nagyzolásnak hangzik de kb 20 perces meló van vele), nálunk nagyon szeretik a pizzát, de az már macerásabb, ezért mindig dupla adagot csinálok, abból jut a fagyasztóba elősütve megkenve, valami darált húsos cucc, mert az is hamar kész, pl lasagne ahol szintén előre megcsinálok több tésztát, amíg a hús pirul-párolódik addig megvan a sajtos besamel amit alá teszek. :)
2011. júl. 7. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

raguleves, zöldségleves, tojásleves, grízgombócleves, krumplileves, köménymagleves pirított zsemlekockákkal, gyümölcsleves

zöldborsó / sárgaborsó / tök / krumpli / zöldbabfőzelék sült virslivel / tükörtojással, grízes tészta, mákos tészta, káposztás tészta, krumplis tészta, pásztortarhonya, nudli, rizses hús, paprikás krumpli, spagetti, milánói makaróni, brassói, lángos, csilisbab, mákos guba, pizza, gombapörkölt nokedlivel, rakott zöldbab / kelkáposzta / cukkini, túrós csusza, tejfölös-sajtos tészta

Tartalmasabb levesek után: fánk, túrós batyu, lekváros bukta, csöröge, káposztás pogácsa, sajtos pogácsa, rétesek, piték


Hirtelen ennyi jutott eszembe.

2011. júl. 7. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

nálunk is főzelékdömping van,a hét végén elmentett húsokkal, amik a fagyóban várják újraéledésüket.

lecsó, paprikáskrumpli, krumplistészta, pizza,hétközben is egyszer egy tepsi sütemény.

fejtettbableves uram bocsá" mirelit leveles tésztéból készült sajtos pogácsával.

gyors tokányok egy kis rizzsel vagy tésztával.

2011. júl. 7. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
82%

Helló!

az elmúlt néhány hétköznap főztem illetve sütöttem:

-lebbencslevest,cukkinifőzeléket párizsibundás bordával

-sárgaborsólevest füstölt hússal,túrós csuszát

-Rántott csirkét sajtos paradicsomsalátával és rizi-bizivel

-töltött paprikát kapormártással

-tojáslevest,rakott kelkáposztát

Ma délután egy egyszerű krumplifőzeléket készítek fasírttal.

(Sok a hűtőben a darált hús,el kell használni!:D )

Remélem tudtam használható ötleteket adni a példáimmal!

Minden jót!

2011. júl. 7. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 doboszoli ***** válasza:

Nem hétköznap-ünnep variációban főzök(ünk), hanem ami jól esne.

Szívesen megeszem kedden a töltött csirkét, vagy éppen vasárnap a tésztát.

Nejemnél ezt több év közelharc árán értem el.

2011. júl. 7. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!!!

Valóban inkább magyaros ételeket főzök,bár szívesen kipróbálok mindent.

pl:töltött káposzta,csirkepaprikás nokedlivel,tarhonyás hús,töltött csirke,rántott csirke,tökfőzelék,babfőzelék-valamilyen húsos feltéttel,füstölt csülökkel,húsleves,borsóleves,karalábéleves,tejszínes hagymakrémleves,zellerkrémleves,brokkolikrémleves,rántott tök,szezámmagos csirke,chapati-bármit bele lehet göngyölni,grillezett husik salátával,hal-natúran sütve,ill rántva,rakott dolgok,paprikáskrumpli,görög csirke,krumplileves,pörkölt,olaszos tészták,paradicsomleves,paradicsomos káposzta,gulyás-babgulyás,kelkáposzta főzelék,frankfurti leves,pizza,zöldbabfőzi,és bármit megsütök,legyen akármilyen bonyolult is.

Ez így nem is tűnik olyan kevésnek,ám,ha mindig ezekből választunk,egy idő után monotonná válik.

Szívesen cserélek receptet!Írj privit,hogy mire vagy kíváncsi(biztosan kihagytam sokat).

Kedves utolsó válaszoló!Mi sem kimondottan "hétköznap-ünnepnap menü" szerint eszünk,csak most hétvégén,és jövő hét végén is vendégeink lesznek(így marad hétvégére az ünnepibb eledel).

Köszönöm még egyszer!

2011. júl. 7. 14:54

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!