Miket szoktatok főzni hétköznapokon?
Néha már nagyon egyhangúnak találom az "étlapunkat"!
Köszönöm a válaszokat!
Mi összeírtunk egy listát azokkal az ételekkel, amit szeretünk, így könnyű választani :)
ezek vannak rajta: bolognak, sajtos tészta, túrós tészta, zöldségleves, párolt brokkoli, rakott karfiol, fasírt rizibizivel, sült hús krumplipürével, tarhonyás hús, gulyásleves, paprikás krumpli, tojásleves, resztelt máj, zöldbableves, karalábéleves, tócsni, húsleves, frankfurti leves, krumplileves, pizza, gombaleves, rakott krumpli, lecsó, tojásos krumpli, spenót, rántott karfiol, rántott tök, pörkölt, hortobágyi palacsinta, kelkáposztafőzelék, káposztás tészta, császármorzsa, borsófőzelék, zöldbabfőzelék
ha nincs ötletem, akkor ezek közül választok, ha más eszembe jut, akkor meg hozzáírom :)
raguleves, zöldségleves, tojásleves, grízgombócleves, krumplileves, köménymagleves pirított zsemlekockákkal, gyümölcsleves
zöldborsó / sárgaborsó / tök / krumpli / zöldbabfőzelék sült virslivel / tükörtojással, grízes tészta, mákos tészta, káposztás tészta, krumplis tészta, pásztortarhonya, nudli, rizses hús, paprikás krumpli, spagetti, milánói makaróni, brassói, lángos, csilisbab, mákos guba, pizza, gombapörkölt nokedlivel, rakott zöldbab / kelkáposzta / cukkini, túrós csusza, tejfölös-sajtos tészta
Tartalmasabb levesek után: fánk, túrós batyu, lekváros bukta, csöröge, káposztás pogácsa, sajtos pogácsa, rétesek, piték
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
nálunk is főzelékdömping van,a hét végén elmentett húsokkal, amik a fagyóban várják újraéledésüket.
lecsó, paprikáskrumpli, krumplistészta, pizza,hétközben is egyszer egy tepsi sütemény.
fejtettbableves uram bocsá" mirelit leveles tésztéból készült sajtos pogácsával.
gyors tokányok egy kis rizzsel vagy tésztával.
Helló!
az elmúlt néhány hétköznap főztem illetve sütöttem:
-lebbencslevest,cukkinifőzeléket párizsibundás bordával
-sárgaborsólevest füstölt hússal,túrós csuszát
-Rántott csirkét sajtos paradicsomsalátával és rizi-bizivel
-töltött paprikát kapormártással
-tojáslevest,rakott kelkáposztát
Ma délután egy egyszerű krumplifőzeléket készítek fasírttal.
(Sok a hűtőben a darált hús,el kell használni!:D )
Remélem tudtam használható ötleteket adni a példáimmal!
Minden jót!
Nem hétköznap-ünnep variációban főzök(ünk), hanem ami jól esne.
Szívesen megeszem kedden a töltött csirkét, vagy éppen vasárnap a tésztát.
Nejemnél ezt több év közelharc árán értem el.
Köszönöm mindenkinek!!!
Valóban inkább magyaros ételeket főzök,bár szívesen kipróbálok mindent.
pl:töltött káposzta,csirkepaprikás nokedlivel,tarhonyás hús,töltött csirke,rántott csirke,tökfőzelék,babfőzelék-valamilyen húsos feltéttel,füstölt csülökkel,húsleves,borsóleves,karalábéleves,tejszínes hagymakrémleves,zellerkrémleves,brokkolikrémleves,rántott tök,szezámmagos csirke,chapati-bármit bele lehet göngyölni,grillezett husik salátával,hal-natúran sütve,ill rántva,rakott dolgok,paprikáskrumpli,görög csirke,krumplileves,pörkölt,olaszos tészták,paradicsomleves,paradicsomos káposzta,gulyás-babgulyás,kelkáposzta főzelék,frankfurti leves,pizza,zöldbabfőzi,és bármit megsütök,legyen akármilyen bonyolult is.
Ez így nem is tűnik olyan kevésnek,ám,ha mindig ezekből választunk,egy idő után monotonná válik.
Szívesen cserélek receptet!Írj privit,hogy mire vagy kíváncsi(biztosan kihagytam sokat).
Kedves utolsó válaszoló!Mi sem kimondottan "hétköznap-ünnepnap menü" szerint eszünk,csak most hétvégén,és jövő hét végén is vendégeink lesznek(így marad hétvégére az ünnepibb eledel).
Köszönöm még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!