Hogy főztök be lekvárt cukor nélkül, vagy a lehető legkevesebb cukorral?
Esetleg gyümölcscukorral, édesítőszerrel, barnacukorral? Vagy milye cukrot használtok a rendes kristálycukor helyett?
Vettem ilyen Haas Hungary szőlőcukrot, ami sütéshez való. Ezzel készíthetek lekvárt?
Fontos lenne, hogy minél kevesebb kristálycukrot, vagy bármilyen "káros" cukrot tartalmazzon.
Köszönöm a válaszokat!!!
Ja azt elfelejtettem leírni, hogy vettem lekvár zselésítőt is, amire az van írva, hogy 1,5 kg gyümölcshöz csak 250g cukor kell, ha ezt a zselésítőt használjuk.
Régebben mindig rengeteg cukorral főztem a lekvárokat, de most szeretnék ezen változtatni. :)
én sima cukorral főzöm,de csak kb negyed kilóval kiló-gyümölcsönként. (van ami többet kíván egy kicsit, a savasabbak, van aminek ez elég)
A cukor a tartósításhoz kell, vagy cukrot teszel bele, vagy tartósítót. Akkor már inkáűbb a cukor.
Milyen az a káros cukor?
A lekvárnak a cukor a lényege, és nem a mű zselésítő vackok.
Milyen az a káros cukor? :) Ez most komoly kérdés?
Az az igazság, hogy eddig csak 1 választ kaptam a kérdésemre, a többiek mind csak oktattak, hogy deee dee a cukor az kell!! Én elhiszem, hogy úgy az igazi, és azt is, hogy ilyen zselésítő vackok nem kellenének bele, de a férjem cukorbeteg, így ő nem ehet cukros lekvárt. Még akkor sem, ha nem "zabál belőle nagyon sokat"...
A diabetikus lekvárokat hogyan készítik? Lehet ezt a kérdést kellett volna feltennem... :) Szeretnék neki is főzni egy kis lekvárt.
Na, akkor meg használj nyírfacukrot. Asszem az cukorbetegeknek is alkalmasabb. De a gyümölcsök saját cukortartalma is elég lehet.
Csak a cukortól való értelmetlen és indokolatlan rettegés elég idegesítő - többségben 40 kilós tinilányok hisztériáznak ezen. Ha így kezded, hogy diabetikus lekvárt akarsz, akkor normális válaszokat kapnál, de a kérdésben nem igazán tértél ki erre. Bocs, nem akartalak bántani, és így már érthető! :)
Semmi gond, én kérek elnézést, hogy rosszul fogalmaztam! :)
Ilyen nyírfacukrot lehet kapni nagyobb áruházakban? (auchan, tesco, cora) ?
Auchanban és Tescoban már láttam, de hogy a Bio-részlegen vagy a cukroknál, azt nem tudom. Talán a biocuccok közt valószínűbb. Ilyen zöld-barna doboza volt.
Sajnos elég drága, kilója emlékeim szerint 2000 forint fölött.
Itt van bővebben róla:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!