Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy főztök be lekvárt cukor...

Hogy főztök be lekvárt cukor nélkül, vagy a lehető legkevesebb cukorral?

Figyelt kérdés

Esetleg gyümölcscukorral, édesítőszerrel, barnacukorral? Vagy milye cukrot használtok a rendes kristálycukor helyett?

Vettem ilyen Haas Hungary szőlőcukrot, ami sütéshez való. Ezzel készíthetek lekvárt?

Fontos lenne, hogy minél kevesebb kristálycukrot, vagy bármilyen "káros" cukrot tartalmazzon.

Köszönöm a válaszokat!!!

2011. jún. 28. 09:23
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:

Ja azt elfelejtettem leírni, hogy vettem lekvár zselésítőt is, amire az van írva, hogy 1,5 kg gyümölcshöz csak 250g cukor kell, ha ezt a zselésítőt használjuk.

Régebben mindig rengeteg cukorral főztem a lekvárokat, de most szeretnék ezen változtatni. :)

2011. jún. 28. 09:28
 2/20 anonim ***** válasza:

én sima cukorral főzöm,de csak kb negyed kilóval kiló-gyümölcsönként. (van ami többet kíván egy kicsit, a savasabbak, van aminek ez elég)

A cukor a tartósításhoz kell, vagy cukrot teszel bele, vagy tartósítót. Akkor már inkáűbb a cukor.

2011. jún. 28. 09:31
 3/20 anonim ***** válasza:
Nagyon kevés cukorral (1 kg cukor - 4 kg gyümölcs), zselésítő mű cuccok nélkül, sokáig főzve.
2011. jún. 28. 09:37
 4/20 anonim ***** válasza:
50%

Milyen az a káros cukor?

A lekvárnak a cukor a lényege, és nem a mű zselésítő vackok.

2011. jún. 28. 10:10
 5/20 anonim ***** válasza:
Régen nem volt a lekvárokban cukor! Az érett, édes gyümölcsökből készítették a lekvárt, sokáig főzve, hatalmas üstökben. Lekvárt ugyan még nem főztem cukor nélkül, de befőttet szoktam elrakni, tartósítószer és cukor nélkül. Belerakom a kimosott üvegbe a gyümölcsöt, felöntöm vízzel, beállítom egy vízzel teli tepsibe, be a sütőbe és amikor az üvegben látom, hogy buborékok mennek felfelé akkor lekapcsolom a sütőt és másnapig benne hagyom.
2011. jún. 28. 10:30
 6/20 anonim ***** válasza:
Súgok: a Haas műanyag zselésítő-tartósító-cukorpótló ezerszer rosszabb, mint a cukor. Főzd minimális cukorral, sokáig, minden egyéb trutymák nélkül, és ne zabálj belőle egyszerre sokat, akkor tökéletesen jársz el.
2011. jún. 28. 10:30
 7/20 A kérdező kommentje:

Milyen az a káros cukor? :) Ez most komoly kérdés?

Az az igazság, hogy eddig csak 1 választ kaptam a kérdésemre, a többiek mind csak oktattak, hogy deee dee a cukor az kell!! Én elhiszem, hogy úgy az igazi, és azt is, hogy ilyen zselésítő vackok nem kellenének bele, de a férjem cukorbeteg, így ő nem ehet cukros lekvárt. Még akkor sem, ha nem "zabál belőle nagyon sokat"...

A diabetikus lekvárokat hogyan készítik? Lehet ezt a kérdést kellett volna feltennem... :) Szeretnék neki is főzni egy kis lekvárt.

2011. jún. 28. 12:28
 8/20 anonim ***** válasza:

Na, akkor meg használj nyírfacukrot. Asszem az cukorbetegeknek is alkalmasabb. De a gyümölcsök saját cukortartalma is elég lehet.

Csak a cukortól való értelmetlen és indokolatlan rettegés elég idegesítő - többségben 40 kilós tinilányok hisztériáznak ezen. Ha így kezded, hogy diabetikus lekvárt akarsz, akkor normális válaszokat kapnál, de a kérdésben nem igazán tértél ki erre. Bocs, nem akartalak bántani, és így már érthető! :)

2011. jún. 28. 12:44
 9/20 A kérdező kommentje:

Semmi gond, én kérek elnézést, hogy rosszul fogalmaztam! :)

Ilyen nyírfacukrot lehet kapni nagyobb áruházakban? (auchan, tesco, cora) ?

2011. jún. 28. 12:48
 10/20 anonim ***** válasza:

Auchanban és Tescoban már láttam, de hogy a Bio-részlegen vagy a cukroknál, azt nem tudom. Talán a biocuccok közt valószínűbb. Ilyen zöld-barna doboza volt.

Sajnos elég drága, kilója emlékeim szerint 2000 forint fölött.

Itt van bővebben róla:

[link]

2011. jún. 28. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!