Enter26 kérdése:
A zselatint hogyan kell helyesen elkészíteni?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Gumitortát szerettem volna csinálni,aminek az első rétegébe 3 egész tojás kell kikeverve cukorral,és porcukorral. Közben fel kell melegíteni a zselatint,majd összekeverni a tojásos alappal.Ezután hűtőbe tenni,hogy megdermedjen. Én úgy csinálom a zselatint,hogy feloldom 1 dl vízben a port,elkeverem,majd felrakom tűzhelyre melegedni még a maradék 2 dl vízzel.Helyesen csinálom,de nem akart a hűtőben sehogysem megdermedni az első réteg.Esetleg valaki tudna nekem segíteni?2011. jún. 26. 10:48
1/4 anonim válasza:
Az a baj, hogy túl sok volt a víz. Elég lett volna abba az 1 dl-be, de én még annyiba se szoktam. Próbáld meg kevesebb vízzel.
2/4 anonim válasza:
legközelebb így csináld:
a zselatin por mennyiségéhez képest ötszörös! hideg vízzel öntsd fel a zsetyát, hagyd hogy megszívja magát, majd nyílt tűzön folytonos kevergetéssel addig melegítsd, míg sima nem lesz
tippelek, gondolom 27g-os adagot használtál, ehhez akkor 135 g hideg víz kell (1,35 dl, 135 ml)
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Akkor a receptnél túl sok vizet írt..:D De legközelebb kevesebbel készítem el! :)
2011. jún. 27. 11:28
4/4 anonim válasza:
Igazából én úgy szoktam, ahogy rá van írva... eddig még nem volt vele probléma. :D Bár anyámnak se sikerül soha, csinálhat vele akármit is.
De próbáld meg kevesebb vízzel, hátha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!