Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A zselatint hogyan kell...

Enter26 kérdése:

A zselatint hogyan kell helyesen elkészíteni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Gumitortát szerettem volna csinálni,aminek az első rétegébe 3 egész tojás kell kikeverve cukorral,és porcukorral. Közben fel kell melegíteni a zselatint,majd összekeverni a tojásos alappal.Ezután hűtőbe tenni,hogy megdermedjen. Én úgy csinálom a zselatint,hogy feloldom 1 dl vízben a port,elkeverem,majd felrakom tűzhelyre melegedni még a maradék 2 dl vízzel.Helyesen csinálom,de nem akart a hűtőben sehogysem megdermedni az első réteg.Esetleg valaki tudna nekem segíteni?
2011. jún. 26. 10:48
 1/4 anonim válasza:
100%
Az a baj, hogy túl sok volt a víz. Elég lett volna abba az 1 dl-be, de én még annyiba se szoktam. Próbáld meg kevesebb vízzel.
2011. jún. 26. 11:08
 2/4 anonim ***** válasza:

legközelebb így csináld:

a zselatin por mennyiségéhez képest ötszörös! hideg vízzel öntsd fel a zsetyát, hagyd hogy megszívja magát, majd nyílt tűzön folytonos kevergetéssel addig melegítsd, míg sima nem lesz

tippelek, gondolom 27g-os adagot használtál, ehhez akkor 135 g hideg víz kell (1,35 dl, 135 ml)

2011. jún. 26. 22:49
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Akkor a receptnél túl sok vizet írt..:D De legközelebb kevesebbel készítem el! :)
2011. jún. 27. 11:28
 4/4 anonim ***** válasza:

Igazából én úgy szoktam, ahogy rá van írva... eddig még nem volt vele probléma. :D Bár anyámnak se sikerül soha, csinálhat vele akármit is.

De próbáld meg kevesebb vízzel, hátha.

2011. jún. 27. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!