Hogyan készítitek a paradicsomlevest?
A menzait nem tudom, de én így csinálom:
Kis olajra teszem a sűrített paradicsomot, kicsit "pirítom", felöntöm vízzel (én nem szeretem ha túl híg és színtelen), megsózom picit, dobok bele zeller zöldet. Kicsit később beleteszem a betűtésztát, és ha megfőtt a cukrot. Hagyom, hogy felolvadjon. És kész, nagyon finom.
2 evőkanál olajon világosra pirítunk 1 evőkanál lisztet, megszórjuk pirospaprikával és állandó keverés közben ráöntünk 1 csésze vizet, fél liter paradicsomlét, majd még fél liter vizet. 1 kis fej vöröshagymát megpucolunk és egészben beletesszük a levesbe. Sózzuk, cukrozzuk ízlés szerint. Kifőzünk hozzá tésztát vagy rízst és azt belekeverve tálaljuk.
tegyél bele cukrot amikor eszed, édes lesz - én csak édesen szeretem :D
Hozzávalók:
1 liter paradicsomlé, 1 közepes vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 kanál liszt, só, 1 lapos evőkanál cukor, 1-2 zellerzöld.
Az olajat felforrósítom, a hagymát kettévágom, a vágási felületét is kicsit megpirítom. Hozzáadom a lisztet, párat kavarok rajta. Leveszem a tűzről és lassan kavargatva felengedem 4 dl hideg vízzel, visszateszem a tűzre és hozzáöntöm a paradicsomlevet. Hozzáadom a sót, a cukrot és a zellerzöldet, felforralom. Beleteszem a tésztát,(házilag készített gríznokedli, v. reszeltke, ami nagyjából azonos a boltban kapható kézitarhonyával) és készre főzöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!