Bakonyi sertéstokány? Ki hogyan készíti?
a sertéshusit kisujjnyi csíkokra vágom,és felteszem pörköltnek(hagyma megsütve,majd törött bors,majoranna,szinespaprika)félpuhára főzöm,majd hozzáadok kisebb cikkekre vágott csiperkét.így készre főzöm,míg megpuhul minden.közben kikeverek egy nagy tejfölt egy-két fakanálnyi lisztel,csomómentesen kézihabverővel.mikor megfőtt a husi és a gomba akkor hozzákeverem a tejfölt,és összerottyantom,míg besűrűsödik.
ezzel készen van!
tésztával szoktam tálalni!
pont a múlthéten készítettem,és penne tészta volt hozzá.
Hozzávalók négy személyre:
8 szép szelet karaj, (csirke mell, pulyka)
20 dkg gomba
2 közepes vöröshagyma
15 dkg füstölt szalonna
1 dl tejföl
Fél deci olaj
Fűszerek: só, őrölt bors,majoranna pirospaprika,
Elkészítési mód:
A húst kiklopfolom, és mindkét felét lisztbe forgatom, az olajat serpenyőbe teszem és a hús szeleteket egyenként hirtelen kisütöm. Majd félreteszem a húst. Kisütöm a szalonnát, beleteszem a kockára vágott hagymát. Picit megfonnyasztom és belerakom a gombát. Rászórom a borsot, majorannát és belerakom a húsokat.
Kb. félórát főzőm és végül nagyon laza tejfölös habarást csinálok bele. Galuskával, vagy bármilyen tésztával tálalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!