Írnátok nekem olyan ételeket, ami csülökből készül?
Cipóban sült csülök
60 dkg liszt
4 dl tej
2 kiskanál cukor
4 evőkanál olaj
1 élesztő
A csülköt egészben főzd meg, ha készen van csontozd ki és tedd félre.
A cukros tejben felfuttatod az élesztőt, majd összegyúrod a többi hozzávalóval. Váljon el az edény falától, tedd félre pihenni.
Ha duplájára dagadt, akkor nyújtsad ki és csomagold bele a csülköt a tésztába. Tepsire teszed és addig sütöd ameddig szép piros nem lesz a teteje. Nagyon finom, köret nem is kell hozzá, esetleg torma és tojás, főleg ha húsvétra is ezt csinálod.
Savanyúkáposztás, gerslis csülök.
Kb 4 literes fazéknak az alját 2-3 cm vastagon megteríted savanyúkáposztával, teszel rá egy réteg karikára vágott vöröshagymát, egy maroknyi gerslit (hántolt árpa). A csülköt teheted bele egészben, vagy feldarabolva, kevés füstölt6 hússal. Ha darabolva csinálod, akkor ezt az egészet rétegenként kell a fazékba rakni. Ha nem. akkor lefeded a hozzávalókkal, csak fordított sorrendben. Ne felejts el kevés olajat önteni alá. Ja és a rétegeket meg kell szórni őrölt pirospaprikával. Sózni ízlés szerint. Nagyon kiadós, és nagyon jóízű étel.
Felfoghatatlan számomra, hogy miért lettek lepontozva a receptek, pedig nagyon jók!!
Azért én is írok egyet:
Tejfölös csülökpaprikás
Hozzávalók
2ek olaj,
2 fej vöröshagyma,
1ek fűszerpaprika,
80 dkg csontnélküli sertéscsülök,
só,
őrölt bors,
őrölt fűszerkömény,
2 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1ek liszt,
1,5dl tejföl.
Elkészítés
Forró olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával. Rátesszük a nagyobb kockákra darabolt csülköt és félig felöntjük vízzel. Ha felforrt sóval, borssal, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük, és fedővel letakarva, közepes tűzön félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot és készre pároljuk. Lisztből tejből hideg vízzel habarást készítünk, majd kevés forró szafttal elkeverjük és visszaöntjük a csülökre.Ha felforrt, sóval, borssal utóízesítjük, és lehúzzuk a tűzről. Tálaláskor petrezselymes főtt tésztával körítjük, tejföllel, zöldpaprikával, paradicsommal, petrezselyemmel diszítjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!