Van olyan süti amibe nem kell liszt?
van, én szoktam, tök egyszerű:
Hozzávalók 1 tepsihez
25 dkg darált mandula(vagy mogyoró, vagy mák),
25 dkg margarin
20 dkg cukor
7 tojás szétválasztva
mokkáskanálnyi fahéj
mokkáskanálnyi kínai öt fűszer- keverék (vagy mézeskalács- fűszerkeverék),
mokkáskanálnyi reszelt citromhéj
A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált mandulát, a fűszereket, és ezekkel is alaposan összekeverjük. Végül laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírral kibélelt tepsibe terítjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben (gáz IV fokozat) addig sütjük, amíg a beleszúrt tűre már nem ragad rá (kb. 20 perc)
dióval vagy mákkal ajánlom
hát sütni nem tudsz liszt nélkül. még, ha esetleg háztartási keksz lenne otthon,valami hideg kekszest lehetne.
de, ha liszt nincs, gondolom az előző ajánlatokban lévők sem lelhetők fel otthon.
rizs talán van, csinálj vaníliás rizspudingot.
először egy kis tejberizs, aztán összekeverve pudinggal, egy kis gyümi a tetejére, kistálkákba, vagy poharakba téve
hidegen nagyon finom.
én sem bántanám az ajánlatokat, de , ha liszt nincs otthon, akkor 25 deka mandula vagy mogyoró, 30 deka csoki és hasonlóak
szerintetek minden átlagos háztartásban vannak???
Rízs vagy darafelfújt? Csak tojás, cukor, tej és dara/rízs kell hozzá, Esetleg pavlova torta?
Esetleg kekszgolyó?
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!