Hogyan kell pontosan azt a só-liszt gyurmás akármit csinálni, amibe a gyerek tenyérlenyomatát lehet tenni? Ki kell sütni, milyen arányban kellenek az anyagok bele?
Figyelt kérdés
Akár több "receptet" is írhattok! Nagyon köszönöm!2010. dec. 12. 10:07
1/2 anonim válasza:
20 dkg finomlisztet és 20 dkg vákumsót összekeverünk, hozzáadunk 125 ml vizet és 2 evőkanál étolajat.
Nejlonzacsiban sokáig eláll a hűtőben.
Ha színezni szeretnénk a masszát - és nem vegyi anyaggal - akkor lehet bele tenni pirospaprikát, kurkumát, kakaóport, kávézaccot... ki mit talál :-D
Ha gyorsítani szeretnénk a kész mű kiszáradását, vagy azt szeretnénk, hogy barnás, "sült" színe legyen (a natúr gyurmának), akkor ki lehet égetni az alábbi módon:
A legalacsonyabb fokozaton, nyitott sütőajtó mellett fél óra, majd ajtó becsuk és egyesen fél óra, kettesen fél óra, hármason is fél óra, végül négyes-ötösön a kívánt árnyalatig égetjük.
De vehetsz agyagot művészellátó boltban, azzal nem kell vacakolni.
2/2 anonim válasza:
1 rész liszt, fél rész só, és annyi víz, hogy jól formálható legyen, ne ragadjon, de ne is legyen túl kemény. De vigyázz, mert viszonylag kevés lisztből is rengeteg tud lenni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!