Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Legegszerűbb lángos amibe...

Legegszerűbb lángos amibe csak kefir és liszt kell! Tényleg jó lesz a lángos? Olyan hihetetlen, hogy csak ennyi kell bele.

Figyelt kérdés
Ma kiszeretném probálni.
2010. júl. 28. 08:31
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

És az állaga milyen kell legyen? Inkább lágyabb vagy keményeb??

Köszönöm a válaszokat!

2010. júl. 28. 08:43
 2/12 anonim ***** válasza:

tojás és élesztő nélkül neki se állj

[link]

2010. júl. 28. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:

De valaki azt irta ezen az oldalon, hogy mindig ezt csinálja, és ő nagyon szereti..

Akkor nem volna használható igy a "recept"?

2010. júl. 28. 09:03
 4/12 anonim ***** válasza:
Szerintem az illető úgy értette, hogy nem a hagyományos krumplis változatot készíti, hanem azt, amihez "csak" liszt és kefír kell, természetesen olyan értelemben, hogy a só-tojás-élesztő mellé. Ha kisütöd az összekevert kefíres lisztet, annak nem lesz se íze (só), se színe (tojás) és meg sem kel (élesztő). A liszttel kevert kefír nem lángostészta. :)
2010. júl. 28. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom nah..szerintem nem úgy értette, de bemásolom..
2010. júl. 28. 09:34
 6/12 A kérdező kommentje:

"A legegyszerűbb a lángos, ahogy a palócok készítik:


liszthez adod a kefírt, hogy gyúrható legyen, kinyújtod, és olajban megsütöd.


sokkal jobban szeretem mint az élesztős lángost, és az olajat sem szívja fel.

és csak a liszt és a kefír kell hozzá!"

2010. júl. 28. 09:35
 7/12 anonim válasza:

hát probáld ki akkor úgy..

én személy szerint: liszt, pici só, tojás, nyers krumpli reszelve, élesztő ebből dagasztok tésztát, kevés olajat öbtök a serpenyőbe, és nem lesz olyan tocsogós mint a vásári lángos

2010. júl. 28. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
52%

Én ezt próbáltam ki és isteni finom lett!!! Nem szívja tele magát olajjal.

A kefírest ki sem merném próbálni:/!

Szóval:


Lángos / 18-20 db



Hozzávalók : 1 kg liszt, 2 dl tejföl, 0.5 L tej, 5 dkg élesztő, 1 tojás, 1 csapott evőkanál só, 1 evőkanál olaj



Elkészítés : Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral megfuttatjuk.


A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a maradék tejet is. Jól kidolgozzuk és egy nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát kelesztjük.


A tésztát kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú formákra szaggatjuk.


Forró olajban frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.



Megjegyzés : A maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, hűtőbe tároljuk és 1 héten keresztül bármikor süthetünk belőle. A fagyasztóba is eltehető!


Sajttal, tejföllel, fokhagymával megszórva vagy akár virslivel megtöltve is nagyon finom!


Könnyen, egyszerűen elkészíthető!

Remélem tudtam segíteni!!!!


Üdv.

2010. júl. 28. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszike, de most jelenleg engem csak ez a kérdés foglalkoztat, hogy a liszt+kefir recept mennyire igaz, vagy létezik-e egyáltalán.
2010. júl. 28. 10:00
 10/12 anonim ***** válasza:
Nézd, szerintem ezt csak úgy tudod kideríteni, hogy fogod és kipróbálod! :)
2010. júl. 28. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!