Legegszerűbb lángos amibe csak kefir és liszt kell! Tényleg jó lesz a lángos? Olyan hihetetlen, hogy csak ennyi kell bele.
És az állaga milyen kell legyen? Inkább lágyabb vagy keményeb??
Köszönöm a válaszokat!
tojás és élesztő nélkül neki se állj
De valaki azt irta ezen az oldalon, hogy mindig ezt csinálja, és ő nagyon szereti..
Akkor nem volna használható igy a "recept"?
"A legegyszerűbb a lángos, ahogy a palócok készítik:
liszthez adod a kefírt, hogy gyúrható legyen, kinyújtod, és olajban megsütöd.
sokkal jobban szeretem mint az élesztős lángost, és az olajat sem szívja fel.
és csak a liszt és a kefír kell hozzá!"
hát probáld ki akkor úgy..
én személy szerint: liszt, pici só, tojás, nyers krumpli reszelve, élesztő ebből dagasztok tésztát, kevés olajat öbtök a serpenyőbe, és nem lesz olyan tocsogós mint a vásári lángos
Én ezt próbáltam ki és isteni finom lett!!! Nem szívja tele magát olajjal.
A kefírest ki sem merném próbálni:/!
Szóval:
Lángos / 18-20 db
Hozzávalók : 1 kg liszt, 2 dl tejföl, 0.5 L tej, 5 dkg élesztő, 1 tojás, 1 csapott evőkanál só, 1 evőkanál olaj
Elkészítés : Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral megfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a maradék tejet is. Jól kidolgozzuk és egy nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát kelesztjük.
A tésztát kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú formákra szaggatjuk.
Forró olajban frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
Megjegyzés : A maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, hűtőbe tároljuk és 1 héten keresztül bármikor süthetünk belőle. A fagyasztóba is eltehető!
Sajttal, tejföllel, fokhagymával megszórva vagy akár virslivel megtöltve is nagyon finom!
Könnyen, egyszerűen elkészíthető!
Remélem tudtam segíteni!!!!
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!