Hogy kell palacsinát készíteni? Van valami tej nélküli recept
anyám szokott palacsinát csinálni de tejet nem rak bele,neten ahol nézem mindenhová azt írják kell,melyik lehet az amelyikbe nem kell? vagy ebbe is kéne csak ő nem szokott bele?
:( meghalok annyira édességhiányom van és nincs itthon semmi
én a Tecsoban vettem palacsinta port,a zacskó tartalmát el kellett keverni sima csapvízzel és máris lehetett kisütni.
ja és ráadásul finom is
Anyukád is úgy csinálja, ahogy én is:)) én is csak szódával, szép vékonyak, de a családom nem szereti a vastag palacsintát.
szóval nem kell bele okvetlenül tej.szóda is azért jó, mert a szénsavtól még könnyebb.
én a nokedlit is azzal csinálom, ajánlom anyukád figyelmébe:) a szétvágott nokedliben látszanak a légbuborékok és isteni könnyű.
túl mohó voltam és nem bírtam megvárni a válaszokat :D liszt,csapvíz,tojás,só bele,meg olja bele és megsütöttem...
jobb volt mint a semmi de legközelebb akkor rakok cukrot is a tésztába, köszi a válaszokat
Én sosem teszek tejek a palacsintába, lévén a lányaim tejérzékenyek. És ugyanolyan,mint az, amelyikben van. Nem lesz pitatészta, teljesen jó, lágy és finom.
A balatoni palcsikba sem tesznek...kispórolják belőlük a legtöbb helyen.
Ami kell kb 15 db-hoz:
2 tojás
15-18 púpos ek liszt
csipet só
víz, annyi, hogy pudingnál hígabb (de nem vízfolyós) állagú tésztát kapj (sajna érzésre csinálom, nem mértem még sose)
olaj
ui: ha nem tudod mennyit önts bele, készítsd el sűrűre, süss egyet, és kiderül, hogy higíthatod-e még
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!